Admitere Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca 2021. De luni încep înscrierile la UBB

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că îşi deschide platforma de admitere online pentru absolvenţii de liceu care doresc să-i devină studenţi, dar şi pentru absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la un program de master.

09 iul. 2021, 16:53
Admitere Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca 2021. De luni încep înscrierile la UBB

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca 2021. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca îşi deschide, în aceste zile, platforma de admitere (https://admitere2021.ubbcluj.ro/) pentru absolvenţii de liceu care doresc să-i devină studenţi, dar şi pentru absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la un program de master.

Absolvenţii de liceu vor avea la dispoziţie, pentru admiterea în anul universitar 2021-2022, un număr de 146 de specializări în limba română, 68 de specializări în limba maghiară, 9 specializări în limba germană, 15 specializări în limba engleză şi 14 în alte limbi.

La nivelul programelor de master, candidaţii vor putea alege una sau mai multe dintre cele 147 de programe în limba română, 42 de programe în limba maghiară, 37 de specializări în limba engleză, 5 specializări în limba germană şi 4 specializări în limba franceză.

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 5.279 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, 10.670 de locuri în regim cu taxă şi 2.840 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate, 30 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 188 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, în timp ce alte 128 de locuri au fost alocate românilor de pretutindeni.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 3.879 de locuri la buget şi 6.332 de locuri la taxă. Un număr de 248 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 10 locuri sunt destinate studenţilor rromi, 10 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, iar 109 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor ţării. De asemenea, UBB va scoate la concurs 50 de locuri la masteratele didactice introduse în anul universitar 2020-2021.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 şi 29 iulie 2021. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Probele de concurs, tematica şi bibliografia se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi, iar informaţiile complete pot fi găsite accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Universitatea Babeş-Bolyai este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localităţi şi 9 judeţe). De asemenea, UBB are cel mai complex profil academic din România, având trei linii oficiale de studiu – română/maghiară/germană -, alături de numeroase programe în engleză şi franceză, cu un profil academic comprehensiv – de la arte şi ştiinţe umaniste, la ştiinţe sociale, ale vieţii şi ale naturii, până la matematică, informatică, inginerie/tehnologie – şi cu cea mai complexă ofertă teologică de pe continent.

De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, fiind astăzi adesea cea mai bine poziţionată în rankingurile universitare globale şi pe domenii, de cinci ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. Din 2020, UBB a fost acceptată drept cea mai reprezentativă universitate din sud-estul europei în GUILD, organizaţia unora dintre cele mai prestigioase universităţi europene „world-class/research-intensive”.


loading...