ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. 21.000 de candidaţi s-au înscris, 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. Aproximativ 21.000 de candidați s-au înscris la programele de studii universitare de licență ale Universității din București, înregistrându-se o medie de 4,6 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, a informat, miercuri, unitatea de învățământ.

26 iul. 2017, 15:34
ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. 21.000 de candidaţi s-au înscris, 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la toate cele 19 facultăți din cadrul univeristății s-au încheiat miercuri. În urma opțiunilor absolvenților de Bacalaureat, facultățile au raportat 20.812 de candidați înscriși la studii universitare de licență.

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Administrație și Afaceri sunt 7,5 candidați/loc, cele mai căutate specializări fiind: Administrarea Afacerilor (10,1 candidați/loc), Marketing (7,3 candidați/loc), Business Administration (7,2 candidați/loc).

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Biologie sunt 4,1 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Biochimie (5,6 candidați/loc), Biologie (4,8 candidați/loc).

CITEŞTE ŞI: Admitere UMF Târgu Mureş, peste 4 candidaţi pe loc bugetat

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. Potrivit Agerpres, pentru Facultatea de Chimie vor concura 2,6 candidați/loc, cele mai căutate specializări fiind: Chimie medicală (7,1 candidați/loc) și Chimie farmaceutică (3,3 candidați/loc).

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Drept sunt 4,5 candidați/loc, la cea de Fizică — 1,4 candidați/loc, la Filosofie — 1 candidat/loc.

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Geografie — 6,9 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Geografia Turismului (8,3 candidați/loc), Hidrologie-Meteorologie (8 candidați/loc), Planificare teritorială (7,9 candidați/loc), Geografie (7,7 candidați/loc), Cartografie (7,3 candidați/loc). Absolvenții de liceu nu s-au înghesuit la Facultatea de Geologie și Geofizică, unde este e un candidat pe loc.

În schimb, la Facultatea de Istorie sunt 4,2 candidați/loc, cei mai mulți la Relații Internaționale și Studii Europene (7,1 candidați/loc) și Istorie (3,1 candidați/loc).

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării sunt 6,5 candidați/loc, tinerii preferând specializări ca Publicitate (10,3 candidați/loc), Jurnalism (5,9 candidați/loc), Comunicare și Relații Publice (5,3 candidați/loc).

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Litere s-au înscris 2,7 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Limba și Literatura Română — Limbă și Literatură Modernă (4 candidați/loc), Comunicare și Relații Publice (3 candidați/loc).

Concurență mare este la Facultatea de Limbi Străine, unde sunt 7,9 candidați/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (71,7 candidați/loc), Limbă și Literatură Portugheză (24,4 candidați/loc), Limbă și Literatură Italiană (22,6 candidați/loc), Limbă și Literatură Rusă (16,6 candidați/loc), Studii Americane (11,9 candidați/loc).

Și la Facultatea de Matematică și Informatică s-au înscris mulți: 7,2 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Calculatoare și tehnologia informației (17,3 candidați/loc), Informatică (4,8 candidați/loc).

ADMITERE UNIVERSITATEA BUCUREŞTI 2017. La Facultatea de Psihologie și științele Educației sunt 4,2 candidați/loc, cele mai căutate specializări au fost: Psihologie (8,4 candidați/loc), Pedagogia învățământului primar și preșcolar (3,6 candidați/loc).

Potrivit Universității din București, la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială s-au înscris 4,5 candidați/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Resurse Umane (9,4 candidați/loc), Sociologie (3,9 candidați/loc), Asistență Socială (3,8 candidați/loc).

De asemenea, la Facultatea de Științe Politice sunt 2,2 candidați/loc, cei mai mulți la Relații Internaționale și Studii Europene în limba engleză (3,5 candidați/loc), Studii de Securitate (3 candidați/loc).

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ — un candidat pe un loc, la fel și la Facultatea de Teologie Baptistă și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Fiecare facultate a decis asupra propriei modalități de admitere la studii universitare de licență: examen, media de la bacalaureat, media de la bacalaureat și eseu motivațional și formulă mixtă, mai informează Universitatea din București.

Rezultatele vor fi afișate sâmbătă, 29 iulie.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea din București a oferit candidaților cazare gratuită în căminele proprii, 167 de candidați și 28 de însoțitori au optat pentru un loc în căminele UNIBUC.

A doua sesiune de admitere la facultățile UNIBUC va fi organizată în perioada 1 — 20 septembrie.

Vezi si: REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ CLUJ-NAPOCA 2017. Vezi când se vor depune contestaţiile la notă