Adolescentă de 17 ani, la un pas de înec în Trebeș. Polițiștii au salvat-o în ultimul moment, după ce a amenințat că se sinucide

O adolescentă de 17 ani, de la un centru de plasament din Mărgineni, Bacău, a fost salvată de oamenii legii din mijlocul pârâului Trebeș, după ce a anunțat că se sinucide.

20 iun. 2021, 09:34
Adolescentă de 17 ani, la un pas de înec în Trebeș. Polițiștii au salvat-o în ultimul moment, după ce a amenințat că se sinucide
Facebook / Politia Romana

Tânăra i-a amenințat că se sinucidă dacă îndrăznește cineva să o salveze.

Polițiștii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că o minoră, în vârstă de 17 ani, aflată în plasament în cadrul unei asociaţii din comuna Mărgineni, manifestă un comportament agitat şi este predispusă la suicid.

Fata fugise din centrul de îngrijire într-o zonă greu accesibilă de pe albia pârâului Trebeş.

Polițiștii, împreună cu personal medical, angajaţii centrului de copii şi mai mulţi voluntari au căutat-o pe aceasta până când au găsit-o în mijlocul apei învolburate.

Când i-a văzut pe mal, fata a început să strige că se sinucide dacă vede pe cineva că se apropie de ea.

Adolescenta se afla într-un pericol foarte mare de înec, având în vedere debitul în creștere al pârâului Trebeș. Autoritățile au depus toate eforturile pentru a o convinge pe fată să renunțe la gestul său. Din fericire, în cele din urmă, au reușit.

Tânăra a fost transportată la spital, în vederea examinării medicale, unde a rămas internată.

Fata de 13 ani salvată în ultima clipă, după ce s-a spânzurat la ferma părinților, a murit la spital

Nu la fel s-a terminat pentru o altă fată de 13 ani din Vaslui, care a încercat să-și ia viața luni dimineață. Tatăl ei a găsit-o și a salvat-o în ultimul moment, însă aceasta s-a stins, după cinci zile, la spital. Părinții au fost de acord să-i doneze organele, așa că fata va salva alte vieți.

Adolescenta de 13 ani a ajuns în stare gravă, luni – după ce s-a spânzurat de o scară la ferma familiei, aflată în apropiere de municipiul Vaslui -, la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Iași, la Spitalul de Copii.

Medicii au depus toate eforturile pentru a o salva, dar nu au reușit.

Părinții copilei au fost de acord să-i doneze organele. Ficatul, rinichii și corneele au fost prelevate, iar echipele de medici le-au folosit deja pentru transplant.

„A fost un donator, copil de 13 ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii și corneea, toate organele rămân la Iași. Este al șaselea transplant hepatic care se efectuează la noi în acest an și al 30-lea transplant hepatic din momentul acreditării Centrului hepatic Iași. Toate operațiile de transplant sunt în derulare”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonator al Centrului de Transplanturi Regional Iași.