Adolf Hitler, o biografie mai puţin cunoscută. Cine avea curajul să-l numească „unchiul NEBUN”

Un recensământ realizat în Irlanda, în 1911, dezvăluie o parte mai puţin ştiută din biografia de familie a fostului dictator nazist Adolf Hitler. Potrivit documentelor oficiale, Hitler a avut un frate vitreg, Alois Hitler Jr., care a trăit şi s-a căsătorit cu o irlandeză, trăind în ţara soţiei lui.

18 apr. 2015, 09:42
Adolf Hitler, o biografie mai puţin cunoscută. Cine avea curajul să-l numească „unchiul NEBUN”

Legăturile irlandeze de familie ale lui Adolf Hitler scoase la iveală de datele unui recensământ au constituit una dintre cele mai surprinzătoare dezvăluiri din din istoria irlandeză a secolului XX.

Bridget Dowling, o irlandeză din Dublin, era adolescentă când l-a cunoscut pe Alois Hitler Jr., cu ocazia unui spectacol de echitaţie, în 1909. Povestea spune că fratele vitreg al lui Hitler s-ar fi prezentat familiei fetei ca fiind un hotelier înstărit, când el, în realitate, era un simplu chelner la un restaurant al Hotelului Shelbourne din Dublin.

Alois fugise în Irlanda, de puţin timp, voind astfel să scape de sub tutela tatălui său abuziv. Alois Hitler şi Bridget Dowling s-au îndrăgostit şi, în anul următor, au plecat la Londra unde s-au căsătorit. Din relaţia lor matrimonială a rezultat un fiu, Patrick William Hitler, care s-a născut în 1911.

Din recensământul făcut în Anglia şi Wales, din acelaşi an, rezultă că Alois, soţia lui şi fiul lor locuiau în acea vreme în Liverpool, pe Strada Stanhope, la numărul 102.  De asemenea, în registrele de recensământ, Alois apare sub numele de Anton, iar în dreptul numelui fiului cuplului, Patrick William, tatăl copilului a scris cuvântul german „sohn”, în loc de „son”, ca în limba engleză, scrie irishcentral.com.

Vizita dictatorului

Într-un jurnal al lui Bridget, ea scrie că Adolf Hitler i-ar fi vizitat în Anglia pentru a evita înrolarea în armata austriacă. Această informaţie a stârnit însă controverse între istorici, unii dintre ei invocând existenţa unor dovezi potrivit cărora Hitler se afla în Germania, în vremea respectivă.

Ca o ironie a sorţii, locuinţa fratelui vitreg al lui Hitler, din Strada Stanhope, a fost distrusă într-un bombardament aerian german, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Oricum, Alois şi Bridgett, împreună cu fiul lor Patrick, o părăsiseră deja.

În 1914, Alois s-a întors în Germania fără soţia lui. Relaţia lor conjugală se deteriorase, Alois devenise abuziv, iar unele surse din anturajul lor susţinând că fratele vitreg al lui Hitler şi-ar fi abandonat soţia şi fiul, în timp ce altele au povestit că Bridget ar fi refuzat să meargă cu el în Germania, tocmai din cauză că devenise abuziv.

Judecat pentru bigamie

După ce s-a încheiat războiul, Alois a făcut în aşa fel, încât la Bridget să ajungă vestea că ar fi murit. Dar mai târziu, ea ar fi aflat că, de fapt, el se recăsătorise şi că fusese chiar şi judecat pentru bigamie.

Patrick Hitler şi-a vizitat însă tatăl. Avea 18 ani când a mers în Germania, la el şi chiar i-a fost prezentat „unchiului Adolf” – nimeni altul decât Adolf Hitler – care era atunci în plină ascensiune spre putere.

Patrick s-a întors în Anglia, în 1939, dar el şi mama lui, temându-se pentru viaţa lor din cauza legăturilor de familie cu fostul dictator nazist, au emigrat în Statele Unite unde şi-au schimbat numele de familie în Stuart Huston. S-au stabilit în Long Island.

Cu toate acestea, mai târziu, Patrick a făcut turul Statelor Unite şi a vorbit despre „unchiul său nebun”, iar Bridget a întocmit un manuscris intitulat „Cumnatul meu, Adolf”.

În 1941, când America a intrat în război, Patrick s-a înrolat pentru a lupta împotriva unchiului său şi a servit în Corpul Medical al armatei americane. După război, a intrat în afaceri, ca tehnician de laborator în Patchogue, New York. El şi soţia lui, Phyllis şi-au construit o casă mare, iar mama lui Patrick a trăit într-o casă mai mică.

Patrick şi Phyllis au avut patru copii, toţi băieţi , dintre care unul a murit după câteva zile de la naştere.
Vecinii familiei au povestit că aceasta era prea puţin comunicativă cu „străinii” şi oricare vizitator nu ar fi fost bine primit.

Bridget Dowling Hitler a murit în 1969, iar fiul ei, Patrick, a murit subit, în 1987 şi a fost îngropat alături de mama sa.