Adrian Câciu aruncă bomba! Cu cât vor fi majorate salariile românilor începând cu 1 octombrie și care sunt categoriile de muncitori vizate

Din 1 octombrie 2023, va avea loc o creștere a salariului minim. Vestea a fost comunicată de către Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, care a dezvăluit și cuantumul acestei majorări.

14 sept. 2023, 18:54
Adrian Câciu aruncă bomba! Cu cât vor fi majorate salariile românilor începând cu 1 octombrie și care sunt categoriile de muncitori vizate

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrtian Câciu, a anunțat joi la postul de televiziune Antena 3 că salariul minim va fi majorat începând cu 1 octombrie, urcând de la 3.000 de lei la 3.300 de lei pentru toate sectoarele, iar în domeniul construcțiilor va crește de la 4.000 de lei la 4.500 de lei. El a mai subliniat că Guvernul are ca obiectiv finalizarea noii legi a pensiilor până la data de 1 ianuarie 2024 și că prioritatea constă în corectarea inechităților din sistemul de pensii.

Citește și: Când intră următoarea tranşă de bani pe cardurile sociale de alimente. Ministrul Adrian Câciu a făcut anunţul!

Întrebat la Antena 3 dacă salariul minim va creşte de la 1 octombrie, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, ministrul Adrian Câciu a spus: „Salariul minim va creşte, la 3.300 de lei, cel puţin şi în construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei”.

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene a fost întrebat și cu privire la posibila creștere a salariului minim la 1 ianuarie, la care el a răspuns că nu s-a purtat încă o astfel de discuție, ci că se va efectua mai întâi o evaluare și o discuție cu mediul de afaceri în acest sens. Despre pensii, Adrian Câciu a afirmat că „aşa cum au discutat la Bruxelles, vor să vină cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an”.

„De la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor”, a arătat Câciu, precizând că prioritatea este eliminarea inechităţilor.

„Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa”, a menţionat Câciu, precizând că ministrul Muncii are deja pe masă mai multe variante.

Citește și: Adrian Câciu, despre PNRR: „Sunt semnate contracte în valoare de 30 de miliarde de euro, trebuie să începem să le implementăm”