Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, susține că inflația va scădea la sub 10% până la finalul lui 2023

Românii primesc vești bune de la ministrul de Finanțe. Inflația ar urma să se contracte în 2023, susține Adrian Câciu.

15 feb. 2023, 19:43
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, susține că inflația va scădea la sub 10% până la finalul lui 2023

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe susținut de PSD, crede că ceea ce a fost mai greu în România, în privința scumpirii prețurilor la produsele alimente și servicii, a trecut.

Șocul inflaționist începe să se pondereze, e de părere ministrul din Guvernul Nicolae Ciucă. Astfel, inflația va ajunge să scadă la sub 10%.

„Legat de inflaţie, trebuie să acţionăm în continuare, mă uitam şi ieri pe structură, să acţionăm pe produsele agro-alimentare, să găsim soluţii şi în continuare pe partea de servicii, unde se exprimă la momentul acesta încă inflaţie.

Deci, practic, inflaţia CORE ajustat la momentul ăsta ne pune probleme şi nu se va reduce de la o lună la alta. Inflaţia CORE ajustat implică un set de măsuri care înseamnă acţiune structurală, dar trebuie să ne axăm, aşa cum ne-am axat pe energie, să ne axăm pe zonele acestea şi sunt convins că dezideratul de inflaţie cu o cifră la sfârşit de an va fi atins cu siguranţă”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

 

Adrian Câciu susține poziția premierului Nicolae Ciucă (PNL)

 

Adrian Câciu a oferit precizări după ce premierul a anunțat de curând că perspectivele inflaționiste sunt mai degrabă pozitive.

„Unul dintre obiectivele de guvernare a fost să facem în aşa fel încât inflaţia în anul 2022 să nu depăşească pragul de 20%.

S-a oprit undeva la puţin peste 16%. Din datele pe care le avem astăzi putem să identificăm că, datorită măsurilor pe care Guvernul le-a luat în sensul temporizării, stabilizării creşterii preţului la energia electrică şi la gaze, avem primul semnal prin care inflaţia scade.

Discutăm de luna ianuarie, unde inflaţia este undeva la 15%, dacă nu mă înşel, şi cred că trebuie să continuăm şi să identificăm măsuri care să continue trendul acesta descendent al inflaţiei”, a transmis premierul.