Adrian Câciu vorbeşte despre legalizarea prostituţiei în România. „Haideți să vedem care sunt argumentele. Nu faci decât să îmbolnăveşti societatea”

Ministrul Finanţelor a declarat că prostituţia nu va fi legalizată în România, deoarece, din punctul său de vedere, printr-o astfel de măsură "nu faci decât să îmbolnăveşti societatea".

13 feb. 2022, 14:26
Adrian Câciu vorbeşte despre legalizarea prostituţiei în România. „Haideți să vedem care sunt argumentele. Nu faci decât să îmbolnăveşti societatea”

Adrian Câciu vorbeşte despre legalizarea prostituţiei în România, un fenomen pe care l-a catalogat drept „toxic”. Ministrul Finanţelor a spus că nu este luată în calcul intrarea în legalitate a celei mai vechi meserii din lume.

„Pentru problemele altora trebuie să taxăm? În momentul în care consider că unele fenomene sunt nesănătoase pentru societate, dacă vrei să legalizezi, atunci nu faci decât să îmbolnăveşti societatea. În primă fază, nu. Haideți să vedem care sunt argumentele. Ai un fenomen toxic pe care vrei doar să îl menții.

Nu e vorba de stat, de a câștiga niște bani. Întotdeauna se ascund unii pentru niște măsuri, dacă facem asta, statul va avea mai mulți bani. Statul va avea mai mulți bani când își face treaba. Haideți să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale, pe ajustarea pe economia informală, să aducem banii din economia neagră, să avem o echitate fiscală și să avem economie care să producă taxe. Fiecare vine cu o idee, mai punem o taxă, că de fapt asta facem.

Traducând plastic ce mi-ați spus, legalizăm ca să taxăm, nu? Hai să ne vedem de regimul actual şi să îl ducem într-o zonă de confort. Adică, România, totuşi, încă nu este într-o zonă de confort a veniturilor curente sau veniturilor totale”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3, despre posibilitatea legalizării prostituţiei în România.

Citeşte şi:Salariile tuturor românilor ar putea creşte. Soluţia lui Florin Cîţu prin care putem avea mai mulţi bani în buzunar

De asemenea, Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a declarat că nu exclude posibilitatea ca veniturile bisericilor să fie impozitate întrucât acest lucru înseamnă a „ne încadra în obiectivul din PNRR”.

„Nu am spus că exclud, nu am spus nimic. Am spus că ne uităm peste tot, dar nu doar de a găsi taxe, nu de a aduce bani. E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR și de a face această reformă fiscală, ajustările care sunt necesare, mai ales cu economia informală”, a conchis ministrul de Finanţe.

Citeşte şi: Veniturile bisericilor ar putea fi impozitate. Anunţul ministrului Finanţelor: „E vorba de a ne încadra în obiectivul din PNRR”