Adrian Chesnoiu garantează pentru Petre Daea: „Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune!”

Din ce în ce mai mulți români își pun mari speranțe în noul ministru de la Agricultură, Petre Daea. Printre cei mai optimiști se numără fostul șef de la MADR, Adrian Chesnoiu, care și-a dat demisia după ce a intrat în vizorul procurorilor DNA. 

08 iul. 2022, 18:57
Adrian Chesnoiu garantează pentru Petre Daea: „Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune!”

Fostul ministru de la Agricultură, Adrian Chesnoiu, i-a asigurat pe fermieri că Petre Daea este un om de încredere, care va asigura continuitate proiectelor mult așteptate de agricultorii români.

„Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune!

Ministerul Agriculturii va fi condus începând de azi de Petre Daea, un specialist cu o vastă experiență în administrarea politicilor agricole.

Am crescut profesional și sub conducerea sa ministerială, iar o parte din dragostea mea pentru agricultură și pentru fermieri i-o datorez și dumnealui!

Am convingerea că vor fi continuate proiectele de susținere a fermierilor, a industriei alimentare și a tuturor sectoarelor de activitate care pot și vor asigura securitatea alimentară a românilor.

Nu vom traversa o perioadă ușoară, vin schimbări de abordare a agriculturii la nivel european la care trebuie implementate cele mai potrivite răspunsuri și soluții, adaptate, așa cum am susținut mereu, la specificul fiecărui stat membru!

Trebuie să profităm de orice provocare pentru a o transforma într-o oportunitate, și nu am nici o îndoială că așa va fi!

Dialogul constant cu fermierii și asociațiile profesionale din agricultură, industrie alimentară, pescuit sau acvacultură, cu presa de profil și toți factorii implicați în domeniu, sunt elemente cheie în identificarea celor mai potrivite răspunsuri la provocările viitorului!

Rămân consecvent în sprijinirea agriculturii, a fermierilor români și a antreprenorilor din industria alimentară, nutrind speranța că, indiferent de orice piedici ivite, împreună putem să ne atingem obiectivele care vor conduce la independența alimentară a României!

Îi doresc mult succes în activitate domnului ministru Petre Daea, colegilor de la minister și vă asigur pe toți că rămân alături sufletește de întreaga echipă a agriculturii românești!

Doamne ajută!”, a transmis Adrian Chesnoiu.

Petre Daea a fost propus cu unanimitate de voturi ministru al Agriculturii, miercuri, în cadrul PSD. Vineri, Daea a depus jurământul de învestire, în prezența lui Klaus Iohannis.

 

Adrian Chesnoiu: „Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție!”

 

Legat de Adrian Chesnoiu, acesta a cerut ca imunitatea să-i fie ridicată, motivând că nu are emoții, din moment ce nu a săvârșit vreo faptă penală.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!
Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris Adrian Chesnoiu, într-o postare pe Facebook.

George Simion, liderul AUR, a lăsat de înțeles că Adrian Chesnoiu a fost scos din joc pentru că a incomodat „peștii mari” din sistem.