Adrian Cioroianu explică ce căuta Emilia Șercan la Biblioteca Națională! Legătura dintre teza de doctorat a lui Mircea Geoană și războiul dintre cei doi. „O mârșăvie incalificabilă”

Războiul dintre Adrian Cioroianu și Emilia Șercan continuă. Sătul de toate acuzațiile nefondate pe care jurnalista ”creatoare de fake-news” le-a lanast în spațiul public, istoricul a dezvăluit ce făcea, de fapt, aceasta la Biblioteca Națională, la temperaturi de 16,6 grade și anume, studia teza de doctorat a lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

29 feb. 2024, 19:51
Adrian Cioroianu explică ce căuta Emilia Șercan la Biblioteca Națională! Legătura dintre teza de doctorat a lui Mircea Geoană și războiul dintre cei doi. „O mârșăvie incalificabilă”

Adrian Cioroianu explică ce căuta Emilia Șercan la Biblioteca Națională! Deși s-a plâns în spațiul public de condițiile inumane pe care sunt nevoiți să le îndure studenții, Emilia Șercan s-a întors joi la Biblioteca Națională, înarmată bineînțeles cu un termometru pentru a le arăta fanilor săi pe rețelele de socializare că nu minte.

Citește și Emila Șercan, prinsă cu minciuna! Adrian Cioroianu șterge pe jos cu jurnalista ”creatoare de fake-news”. ”Ar trebui să vă fie rușine, deși n-aș paria că aveți astfel de scrupule”

Adrian Cioroianu explică ce căuta Emilia Șercan la Biblioteca Națională!

Însă, nu acesta i-a fost scopul jurnalistei” creatoare de fake-news”, după cum a numit-o Adrian Cioroianu, și nici nu o putem suspecta că o interesa foarte tare soarta studenților care fac țurțuri la nas la 16,6 grade Celsius în Biblioteca Națională, ci pentru cu totul și cu totul altceva.

Motiviul reîntoarcerii Emiliei Șercan în Biblioteca Națională a fost devoalat chiar de către directorul instituției.

Sătul de toate acuzațiile și aberațiile pe care jurnalista le-a aruncat în spațiul public atât la adresa sa, cât și a instituției pe care o conduce, Adrian Cioroianu a dezvăluit că aceasta studiază teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

Mai mult, istoricul o acuză pe jurnalistă de premediatre în scandalul temperaturilor scăzute din Biblioteca Națională asta pentru că aceasta a venit înarmată cu un termometru să studieze lucrarea de doctorat al secretarului general adjunct al NATO, iar cel mai probabil acesta nu era menit să măsoare temperatura tezei respective.

”E suficient să vă spun că a cerut la sală dupa ce solicitase o lucrare a lui Mircea Geoană, care i s-a dat, desigur cu acordul meu și în normele legii, doar că dânsa nu știu ce-o fi citit, dar e clar că a descoperit în geantă și un termometru adus de acasă (premeditare? Lua temperatura candidaturii lui M. Geoană?), prilej cu care face poze de victimă şi explică dânsa de ce nu sunt studenți în bibliotecă – asta pe 27 februarie, adică în a doua zi după vacanța studenților, răstimp în care tinerii erau în facultăți, să-și afle orarul”, a scris Adrian Cioroianu pe Facebook.

Prinsă în fapt Emilia Șercan s-a panicat și a creat, conform obiceiului său, o adevărată isterie pe rețelele de socializare, unde l-a acuzat pe Cioroianu de o mârșăvie inimaginabilă.

Mai mult, aceasta i-a solicitat ministrei Culturii, Raluca Turcan, un punct de vedere în acest caz.

”Adrian Cioroianu face astăzi un lucru incalificabil, de o mârșăvie inimaginabilă: dezvăluie o informație pe care a obținut-o prin prisma funcției de director al Bibliotecii Naționale și o face publică, deși acea informație nu este o informație publică și nici destinată publicității. Este vorba despre faptul că am solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană. Prin faptul că Adrian Cioroianu divulgă public această informație mă vulnerabilizează și mă expune public, cu atât mai multe cu cât este de notorietate faptul că din cauza dezvăluirilor mele despre plagiatele în tezele de doctorat ale unor politicieni sau demnitari am fost amenințată cu moartea, discreditată public, dar și am fost ținta unui kompromat. Îi solicit public ministrului Culturii, Raluca Turcan, un punct de vedere referitor la dezvăluirea de date nepublice de către domnul Cioroianu”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Rămâne de văzut dacă Raluca Turcan va avea sau nu un punct de vedere în războiul Șercan-Cioroianu, însă cert este faptul că teza de doctorat a lui Mircea Geoană a ajuns în mâinile vânătoarei de plagiate.

Citește și Radiografie dureroasă a învățământului românesc, după 32 de ani de la Revoluție. Adrian Cioroianu: „Sabotăm ideea de competiție și de meritocrație”