Adrian Corduneanu rămâne în arest în dosarul de şantaj: „Dacă vrei să-ţi rup capul, ţi-l rup!”

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis să menţină măsura arestului preventiv în cazul interlopului Adrian Corduneanu. Acesta este judecat pentru şantaj la Curtea de Apel Iaşi după ce, în primă instanţă, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

01 aug. 2017, 08:26

Adrian Corduneanu nu a fost mulţumit de sentinţă şi a atacat-o, procesul judecându-se în prezent în faza de apel. În acelaşi dosar cu Adrian Corduneanu a fost trimis în judecată şi prietenul său Ionel Bogdănici, condamnat şi el de prima instanţă. Cei doi ar fi şantajat un cinsilier de vânzări de la o firmă ce vinde betoane. Informaţii despre faptele comise de Corduneanu ar fi fost oferite anchetatorilor de un martor cu identitate protejată, trecut la dosar cu numele fictiv Marian Verdeş.

IMAGINILE ZILEI: Florin Salam, show de zile mari pentru Adrian Corduneanu

Referitor la infracţiunea de şantaj, procurorii spun că interlopii ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat după ce victima i-au „supărat“, refuzând, în primă fază, să le redirecţioneze clienţi. Se întâmpla în octombrie 2015, atunci când Adrian Corduneanu l-ar fi lovit cu palmele peste urechi pe T.P. şi l-a înţepat cu cuţitul în picior. „Frate, nu-i bine şi ştiu unde să-l bag să te fac franjuri şi nu are nimeni ce să-mi facă. Ştiu că sunt urmărit de poliţie, din scara vecină de la etajul 4, dar nu au ce să-mi facă“, ar fi spus atunci Corduneanu.

În cadrul unei alte discuţii, din martie, Adrian i-ar fi spus agentului următoarele: „dacă vreau să-ţi rup capul, ţi-l rup şi acum că mă doare în p*** şi nu are nimeni ce să-mi facă, că dacă vreau te fac oricând“.