Adrian Curaj: Bugetul alocat Educaţiei este unul realist

Bugetul alocat Educației pe anul 2016 este unul realist, iar utilizarea lui eficientă va duce la lucruri foarte bune, a declarat, joi, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj.

17 dec. 2015, 13:58
Adrian Curaj: Bugetul alocat Educaţiei este unul realist

„Este un buget realist. Sunt convins că utilizarea lui eficientă și eficace va duce la lucruri foarte bune. Este o creștere a bugetului Educației global de 10%. Dacă ne uităm puțin specific la universități este o creștere a finanțării de bază cu 22%. Sunt resurse decente pentru investițiile majore prevăzute la universități și au și posibilitatea să utilizeze bani din sold, banii care îi au prin efort propriu, iar cercetarea are o creștere cu 30% a bugetului”, a afirmat Adrian Curaj, potrivit Agerpres.

Sindicaliştii din învăţământ, nemulţumiţi de bugetul pentru 2016. Ce le răspunde ministrul Educaţiei

Potrivit demnitarului, este foarte important să se țină cont și de faptul că există resurse „impresionante” din fonduri europene.

„Este important pe de altă parte, trebuie să ținem cont că avem resurse impresionante din fonduri europene. Trebuie să învățământ să le utilizăm la timp și să le dăm valoare”, a mai spus demnitarul.