Adrian Curaj, la predarea mandatului: Educaţia are nevoie de credibilitate, de stabilitate şi de respect

Adrian Curaj, fostul ministru al Educației, a predat astăzi mandatul lui Mircea Dumitru, succesorului său la șefia ministerului. Adrian Curaj a folosit acest prilej pentru a face un scurt bilanț al realizărilor sale ca ministru, dar și pentru a mulțumi profesorilor, elevilor, părinților, societății civile și celor din minister, cu care a colaborat.

08 iul. 2016, 08:50
Adrian Curaj, la predarea mandatului: Educaţia are nevoie de credibilitate, de stabilitate şi de respect

„Pentru mine a fost o onoare și o responsabilitate, deopotrivă, să îmi pot pune întreaga energie în slujba educației”, a declarant fostul ministru. „Mi-am dorit un minister mai dinamic și prietenos cu cetățeanul, care să țină cont de opiniile tuturor celor implicați”, a continuat Curaj.

Printre proiectele pe care le-a derulat în perioada în care a fost ministru, Adrian Curaj a menționat un plan cadru nou pentru învățământul gimnazial, manuale școlare gratuite pentru clasele XI-XII, adoptarea Registrului Matricol Unic pentru învățământul superior, creșterea bugetului cercetării cu 33% sau lansarea competiției internaționale de dezvoltare urbană în jurul laserului de la Măgurele.

De asemenea, Adrian Curaj i-a mulțumit premierului Cioloș pentru încrederea acordată.

„Mulțumesc premierului Dacian Cioloș pentru încrederea acordată, colegilor din guvern pentru munca în echipă și le doresc mult succes în proiectele destinate României”, a declarat fostul ministru al Educației.