Adrian Despot, despre consecinţele pandemiei: „Nu văd posibilitatea să mai existe festivaluri în viitor”

Adrian Despot, solistul formației Vița de Vie, a vorbit despre consecinţele pandemiei şi este de părere că nu vor mai exista festivaluri mari, în viitor. Muzicianul este extrem de pesimist cu privire la soarta evenimentelor cu zeci de mii de participanţi.

25 mart. 2021, 20:00
Adrian Despot, despre consecinţele pandemiei: „Nu văd posibilitatea să mai existe festivaluri în viitor”
Adrian Despot, despre consecinţele pandemiei

Adrian Despot, despre consecinţele pandemiei. Artistul spune că atât artiştii, cât şi publicul se vor schimba. Vizibil întristat, Adrian Despot s-a întrebat, retoric, de ce mai face muzică acum, în aceste condiții restrictive, când nu mai poate cânta pe scenă în fața a mii de oameni.

Citeşte şi: Vedeta TV care va da BAC-ul la 43 de ani: „Sunt clasa a XII-a la fără frecvenţă, fac 13 clase”

Nu văd posibilitatea să mai existe festivaluri în viitor. Mă uit la poze cu Vița de Vie din concerte și văd cluburi pline cu oameni care stau unul în altul cu mâinile deasupra capului și mi-e teamă că nu o să mai existe lucrurile astea. Mi-e teamă că viața mea așa cum o știam până la 45 de ani s-a închis în pandemie.

Pentru că, dacă vreodată, la un moment dat, după pandemie, se va redeschide, acești 2 ani de pauză, de lockdown, de dezobișnuință de concerte și de festivaluri crează un comportament atât în interiorul nostru, al muzicienilor, care nu mai suntem antrenați, nu mai avem exercițiul contactului și comunicării cu publicul, și cu siguranță că și publicul și-a dezvoltat în acești un an și ceva de pandemie niște reflexe de protecție.

Citeşte şi: Mădălin Ionescu critică legea carantinei: „Este inimaginabil faptul ca un partid liberal girează o lege cu aspecte totalitare”

Adrian Despot, despre consecinţele pandemiei

Și atunci, Adrian pesimistul pur și simplu nu știe de ce mai face muzică acum, dar o fac din inerție, pentru că o fac de aproape 30 de ani, pentru că reprezintă terapie pentru mine. E drept că îmi pun din ce în ce mai des probleme și …Încerc de fiecare dată când cad în pasa asta, ce rost mai are să faci o melodie acum? Pentru că o faci, poți s-o înregistrezi, o pui pe internet, dar ea nu o să mai ajungă niciodată să mai fie cântată unui public așa cum era. Nu o să mai existe turneele alea.Nu o să mai existe festivalurile alea mari. E foarte trist să constați că în timpul vieții tale o bună bucată de viață, așa cum o știai, a fost și s-a închis”,

a declarat Adrian Despot pentru stirileprotv.ro.