Adrian Dobre: Mitingurile de susţinere a PSD şi a guvernului, binevenite. Nu ne dorim să fim subapreciaţi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a afirmat, luni, că mitingurile de susţinere a Guvernului Grindeanu sunt „binevenite” deoarece social-democraţii nu vor să fie „subapreciaţi”, nefiind o problemă că oamenii au fost aduşi cu autocarele la protestul de la Târgovişte, în condiţiile în care manifestaţia a fost asumată politic.

27 feb. 2017, 10:35
Adrian Dobre: Mitingurile de susţinere a PSD şi a guvernului, binevenite. Nu ne dorim să fim subapreciaţi

Chestionat dacă vor mai fi mitinguri organizate de PSD, social-democratul a susţinut că aceste manifestaţii sunt „binevenite” şi vor fi anunţate din timp.

„Se vor anunţa din timp. Dar aceste mitinguri sunt binevenite dacă există, de sprijin al partidului, de sprijin al guvernării şi al Guvernului Grindeanu, pentru că nu ne-am dorit niciodată ca în societate să creăm prăpastii sau falii, alţii au făcut acest lucru prin prezenţa lor publică. Dar, încă o dată o spunem foarte clar şi foarte deschis, nici nu ne dorim să fim subapreciaţi”, a afirmat el.

Întrebat dacă aceste mitinguri nu pot fi considerate presiuni asupra Preşedinţiei, Adrian Dobre a răspuns negativ: „Nu. A fost un miting paşnic (la Târgovişte – n.r.), liniştit, de susţinere, fără niciun fel de incidente. Lucrurile sunt într-o perfectă armonie în spiritul democraţiei”.

Citeşte şi: PSD, despre protestele din Piaţa Victoriei: Activitatea Guvernului a fost obstrucţionată de aceste presiuni

Chestionat în continuare care este diferenţa între protestele din Piaţa Victoriei şi cele de la Târgovişte şi Piteşti, purtătorul de cuvânt al PSD a susţinut că „protestele din Piteşti sau Târgovişte nu au împietat cu nimic nici activitatea Administraţiei Prezidenţiale, nici activitatea Guvernului, nici activitatea Parlamentului”, scrie News.ro.

La remarca jurnaliştilor că oamenii de la Târgovişte au fost aduşi cu autocare, el a susţinut că nu este nicio problemă deoarece protestul a fost asumat politic.

„Mitingul de la Târgovişte a fost un miting asumat politic. Nu a fost un miting neasumat. A fost un miting perfect asumat politic. Deci, dacă membrii sau simpatizanţii de partid au venit la acel miting prin diverse mijloace, el fiind asumat politic transparent, nu văd unde este problema în acest caz”, a conchis Adrian Dobre.

Membri şi simpatizanţi ai PSD veniţi din majoritatea localităţilor judeţului Dâmboviţa, dar şi din judeţul învecinat, Argeş, au fost prezenţi sâmbătă la o manifestaţie cared a durat aproximativ două ore şi jumătate, organizatorii susţinând că în total au participat 12.000 de persoane.