Adrian Dohotaru, fost deputat USR, propune ca palatele țigănești din Huedin să devină un „brand al Clujului”

Adrian Dohotaru, fost deputat USR, propune ca palatele țigănești din Huedin să devină un ”brand al Clujului”, iar turiștii să le poată vizita cu tururi ghidate. Acesta a postat mai multe imagini pe reţelele de socializare.

15 iun. 2021, 20:06

Adrian Dohotaru, fost deputat USR, a scris un mesaj pe Facebook, dar şi o serie de fotografii din interiorul și exteriorul palatelor țigănești din Huedin, o localitate la 50 de km de Cluj.

Ce ar fi dacă palatele țigănești din Huedin ar deveni un brand al Clujului? Ce ar fi dacă am reuși să integram mostenirea romă a țării făcând tururi ghidate in astfel de palate, bineînțeles cu bunăvoința gazdelor din Huedin sau Turda, care are ambiții turistice?

Ce ar fi dacă 80 la suta dintre români, potrivit unui sondaj IRES, care nu își doresc să aibă in orasul lor romi, sau in familie sau ca vecini, ar vizita astfel de palate si ar intra in contact cu rezidentii? Și-ar schimba preconceptiile? Ori si le-ar întări?

Citeşte şi: Mihai Tudose, revoltat pentru că alocaţiile nu vor creşte în 2021. „Mesajul PNL-USR-PLUS-UDMR pentru milioanele de copii din România este unul simplu – Ghinion!”

Adrian Dohotaru, fost deputat USR: „Oare kitschul devine uber kitsch sau camp?”

Oare ar accepta rezidentii din astfel de palate expo temporare cu ce se intampla la Pata Rât, cu oamenii din ghetou, cu gropile, pardon, munții de gunoaie? Oare kitschul devine uber kitsch sau camp, vb Susanei Sontag, dacă sublimăm realitatea noastră, hai să recunoaștem, in buna masura, kitschoasă? Oare turiștii străini ar veni la Casa Matei sau ar prefera un palat țigănesc?Oare România nu ar putea da mix original orientalo-occidental de muzică țigănească, electro si muzica, oh, Dzeul meu cooltura, cultă la vreun Electric Palace, nu la Electric Castle ori Untold, unde ne chinuim cu tot dinadinsul să fim pop-occidentali?Sunt întrebări care m-au bântuit vizitand palatele goale tiganesti din Huedin. Mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate. #palatețigănești

”, a scris Adrian Dohotaru, pe grupul Clujul Civic, potrivit Stiridecluj.ro.