Adrian Iacob, confirmat rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2018 20:01 // Actualizat: Vineri, 20 Aprilie 2018 20:01 // Sursa: romaniatv.net

Adrian Iacob a fost confirmat rector al Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, transmite Ministerul Afacerilor Interne. Decizia, după ce fostul rector, Daniel Torje, a demisionat ca urmare a unei anchete a Corpului de Control, privind acuzaţii de hărţuire sexuală.

"Prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, comisarul şef de poliţie profesor universitar doctor Iacob Adrian a fost numit în funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", începând cu data de 20 aprilie. Ofiţerul ocupă funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" după ce a fost ales, prin vot, de către cadrele didactice ale universităţii şi, ulterior, confirmat de către Ministrul Educaţiei Naţionale", conform legii, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Adrian Iacob a fost împuternicit în funcţie în ianuarie de ministrul Carmen Dan, pentru o perioadă de şase luni. Fostul rector, Daniel Torje, a demisionat ca urmare a unei anchete a Corpului de Control, privind acuzaţii de hărţuire sexuală.

"În vârstă de 41 de ani, comisarul şef de poliţie Iacob Adrian este absolvent al Facultăţii de Drept a Academiei de Poliţie şi şi-a început cariera în Ministerul Afacerilor Interne în anul 1998 ca ofiţer de poliţie judiciară. În cadrul Academiei de Poliţie, ofiţerul a deţinut mai multe funcţii, printre care decan al Facultăţii de Poliţie, şef al Catedrei de Ordine Publică şi director al Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat. Principalele priorităţi ale noului rector le reprezintă organizarea în cele mai bune condiţii a examenelor de absolvire şi a celor de admitere în Academia de Poliţie şi menţinerea unui climat organizaţional riguros, specific unei instituţii de învăţământ superior care pregăteşte ofiţerii de carieră ai Ministerului Afacerilor Interne", transmitea atunci MAI.

Schimbarea a fost făcută după ce Daniel Torje a demisionat din funcţa de rector al Academiei de Poliţie, ca urmare a unei anchete a Corpului de Control al MAI privind acuzaţiile de hărţuire sexuală făcute de o studentă.

"Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele "onoare" şi "demnitate" voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu", a precizat Torje după ce MAI a anunţat că face verificări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H