Adrian Ionel, fostul şef UNIFARM, plasat sub control judiciar în al doilea dosar de corupţie. Acuzaţiile DNA

Adrian Ionel, fostul şef UNIFARM, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând de vineri, 4 decembrie. Procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu deoarece ar fi încheiat ilegal cu o firmă un contract din bani publici de peste 4 milioane de lei pentru măști chirurgicale cu trei pliuri.

04 dec. 2020, 12:20
Adrian Ionel, fostul şef UNIFARM, plasat sub control judiciar în al doilea dosar de corupţie. Acuzaţiile DNA

Adrian Ionel, la data faptelor director general al Companiei Naționale Unifarm SA, este urmărit penal, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, arată procurorii Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.

Procurorii DNA afirmă că există date și probe care conturează acuzaţiile pe care le lansează la adresa lui Adrian Ionel.

„La data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, în calitatea menționată mai sus, fără respectarea vreunei proceduri și cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziții publice (în valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpărarea a 1.500.000 „măști chirurgicale cu trei pliuri”.

De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”, precizează DNA.

Citeşte şi: Audieri la DNA în dosarul UNIFARM. Fostul director Adrian Ionel, acuzat de luare de mită

Firma plătită de UNIFARM nu a livrat nicio mască

La doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naționale Unifarm SA, Adrian Ionel,  ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condițiile de mai sus, spun anchetatorii.

„Până în prezent societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunțarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans”, arată procurorii DNA.

Adrian Ionel, prejudiciu uriaş în dosarul măştilor plătite şi nelivrate

„Inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei naționale pe care o conducea în valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obținerea unui folos material în același cuantum pentru societatea respectivă”, precizează DNA.

Adrian Ionel, plasat sub control judiciar. Restricţiile pe care trebuie să le respecte în următoarele două luni pentru a nu fi arestat

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Adrian Ionel trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.


loading...