ADRIAN IOVAN va fi înmormântat cu onoruri militare VIDEO

ADRIAN IOVAN va fi înmormântat cu onoruri militare. Decizia a fost luată de ministrul Apărării, Mircea Duşa. Trupul lui Adrian Iovan se află la Capela Bisericii "Sfântul Ilie". Fiica lui din Franţa şi Romaniţa Iovan, dar şi zeci de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu, impresionaţi de destinul tragic al celui care a salvat cinci vieţi, informează România TV.

23 ian. 2014, 13:28
ADRIAN IOVAN va fi înmormântat cu onoruri militare VIDEO

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a hotărât ca şi pilotul Adrian Iovan să fie înmormântat cu onoruri militare, deşi nu este cadru militar, aşa cum a fost cazul tinerei Aurelia Ion. Aşadar, vineri, la înmormântarea de la Cimitirul Belu sicriul lui Adrian Iovan va fi purtat pe umerii a patru soldaţi. De asemena, se vor trage şi focuri de armă.

Biserica „Sfântul Ilie” din Capitală este ultimul popas făcut de Adrian Iovan înainte de înmormântare. Cei care au venit să-şi ia adio de la pilot au fost sfâşiaţi de durere. Fosta lui soţie, creatoarea de modă Romaniţa Iovan, a rămas unicul părinte pentru băiatul pe care îl are din mariajul cu pilotul.

Citește și Fost coleg al lui Adrian Iovan: Avionul era dotat cu sistemele necesare, ELT-ul a transmis

A doua zi dimineaţa, Albert a vrut să-l sune pe tatăl său şi i-am explicat ca o poveste cum îi plac lui eroii şi cum eroii fac bine, că tatăl lui este un erou şi că a murit pentru a salva oameni„, a spus Romaniţa Iovan.

Colegii lui Adrian Iovan, prezenţi la ceremonie, vor rămâne cu o admiraţie eternă pentru pilot.

Pilotul Adrian Iovan, colegul, prietenul nostru, aripa frântă acum câteva zile… E greu să vorbeşti despre un asemenea prieten, asemenea om. Un pilot care şi-a sacrificat viaţa lui, salvând cele cinci vieţi în aterizarea forţată. A reuşit imposibilul”, a spus Şerban Ionescu, comandant Academia Română de Aviaţie.

Pilotul va fi înhumat la Cimitirul Bellu Catolic în cursul zilei de vineri. Aşa cum şi-a dorit, la căpătâiul lui Adrian Iovan, va fi pusă o bucată de elice albastră alături de o poză din tinereţea pilotului.

Citește și Mesajul SFÂŞIETOR al fiului pentru Adrian Iovan. Cum şi-a luat „adio” Albert de la tatăl său