Adrian Lobonțiu, medic expert în chirurgie robotică, a murit. Avea doar 54 de ani

Adrian Lobonțiu, expert în chirurgie robotică recunoscut la nivel mondial pentru operațiile complicate pe care le-a făcut, a murit, la vârsta de 54 de ani.

10 mart. 2021, 14:30
Adrian Lobonțiu, medic expert în chirurgie robotică, a murit. Avea doar 54 de ani

Adrian Lobonțiu, medic expert în chirurgie robotică, a murit. Medicul a decedat în locuința sa din Statele Unite ale Americii şi va fi înmormântat la Târgu Mureș.

Adrian Lobonțiu a murit

Adrian Lobonțiu

este românul care a scris pagini de istorie pentru medicina mondială. A fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții, scrie EVZ.

Drama medicului Benedek Imre. Fratele său a murit de Covid-19, fiind legat de pat la ATI: „Vorbea coerent şi ruga să fie dezlegat”

„Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață duminică, în locuința noastră din S.U.A.Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții. Rămân în urma sa gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar. Dumnezeu să îl odihnească Înmormântarea va fi una restrânsă și va avea loc pe plaiurile natale, la Târgu-Mureș”, a scris soția medicului pe Facebook.

Născut în municipiul Reghin, Adrian Lobonţiu a fost unul dintre cei mai valoroşi chirurgi care îşi desfăşoară activitatea în Europa. Specializat în chirurgia robotică, telesatelitară şi cea a obezităţii, Adrian Lobonţiu, chirurg la Spitalul „Henri Mondor” din Paris a fost şi director medical pentru Europa al societăţii americane EndoGastric Solutions, Inc., cu sediul european în Milano şi de asemenea consultant pe probleme ştiinţifice şi chirurgicale pentru societatea Intuitive Surgical, Inc., care se ocupă cu chirurgia robotică cu sediul în Sunnyvale, California, SUA.