Adrian Marinescu confirmă noul val provocat de Omicron în România, după sărbători:”Trebuie să privim un pic altfel lucrurile faţă de ce a fost acum doi ani”

Adrian Marinescu confirmă noul val provocat de Omicron în România după sărbători şi spune cum va trebui să-l abordăm. De asemenea, medicul a explicat ce va fi necesar să luăm în calcul atunci când se va începe raportarea numărului de infectări.

08 dec. 2021, 11:39
Adrian Marinescu confirmă noul val provocat de Omicron în România, după sărbători:”Trebuie să privim un pic altfel lucrurile faţă de ce a fost acum doi ani”

Adrian Marinescu confirmă noul val provocat de Omicron în România. Medicul a explicat că cel mai probabil acesta va apărea în a doua parte a lunii ianuarie, după interacţiunile din timpul sărbătorilor de iarnă.

Adrian Marinescu confirmă noul val provocat de Omicron în România, după sărbători

Medicul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală a explicat ce va fi necesar să luăm în calcul atunci când se va începe raportarea numărului de infectări.

Citeşte şi Adrian Marinescu, după confirmarea primelor cazuri cu varianta Omicron: Putem ajunge în punctul în care să avem o transmitere accelerată

„Cred că trebuie să privim un pic altfel lucrurile faţă de ce a fost acum doi ani. O să conteze numărul de infecții dar o să conteze mult mai mult care sunt forme care într-adevăr pun probleme, necesită internare, complicații vom discuta de formele severe şi de paturile de la terapie intensivă.

Aici ar trebui să fie diferența şi dacă se păstrează ceea ce știm deja legat de Africa de Sud şi la cazurile izolate din Europa ar trebui să avem o situaţie mai bună, mă refer la formele severe care vor fi mai puține. Trebuie să fim mai echilibrați să știm ce cifre vor conta când ne uitam în fiecare zi la ora 13:00 (n.r bilanț infectări)”, a explicat medicul de la „Matei Balş”, potrivit gândul.ro.

Octavian Jurma avertizează că România are un profil epidemiologic foarte asemănător cu Africa de Sud, ţara în care a fost depistată noua tulpină Omicron a coronavirusului.

„România are un profil epidemiologic foarte asemănător cu Africa de Sud. Avem o rata mică de vaccinare şi o rată uriașă de infectare după un val Delta devastator.

Probabilitatea ca Omicron sa ajungă in România cu ocazia sărbătorilor este de 100% si va fi identificata prin secvențiere probabil in luna decembrie, cel târziu in luna ianuarie”, spune cercetătorul Octavian Jurma.

Citeşte şi EXCLUSIV | Medicul Adrian Marinescu nu vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. „Funcţionează ca un bumerang. S-ar putea să obţii efectul invers”