Adrian Marinescu: „Media fiecărei săptămâni e evidentă către creștere cu un procent de 20-25% a infectărilor cu COVID”

Cazurile cu COVID au reînceput să crească alarmant în România. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, susține că, în momentul de față, vorbim despre "o creștere constantă și nu despre o explozie". Cheia rămâne vaccinarea anti-Covid a cetățenilor, explică medicul.

25 aug. 2021, 10:31
Adrian Marinescu: „Media fiecărei săptămâni e evidentă către creștere cu un procent de 20-25% a infectărilor cu COVID”

Cazurile cu COVID au reînceput să crească alarmant în România. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, susține că, în momentul de față, vorbim despre „o creștere constantă și nu despre o explozie”. Cheia rămâne vaccinarea anti-Covid a cetățenilor, explică medicul.

„E o creștere constantă și nu o explozie. Media fiecărei saptămâni e evidentă către creștere cu un procent de 20-25% în plus. Contează care cazurile de infectare și câte sunt în ATI. La nivelul regiunilor fierbinți evident că nu vom putea să rezolvăm cu spitalele pe care le avem”, a afirmat Marinescu, pentru Realitatea PLUS.

Adrian Marinescu a declarat că cea mai eficientă metodă de prevenție a formelor severe de boală este vaccinarea.

„Evident că trebuia să o facem și până acum (să ne vaccinăm – n.r.), dar și în continuare. (…) Diferența față de ce a fost înainte este să nu avem o formă complicată și să nu ajungem în situatii grele de ATI. (…) Dacă mergem pe un dublu circuit pentru spitale importante din Capitală dar și în orașele mari, pentru că și acolo vor crește cazurile, atunci vom putea ține în frâu (pandemia – n.r.)”, a mai spus Adrian Marinescu.

„Vreau să cred că mesajele s-au repetat suficient de des. Nici nu mai vorbim de studii clinice, ci de real life. Se vede că cei care s-au avccinat fie nu s-au infectatm fie au făcut o formă ușoară. Cei care nu s-au vaccinat ajung cu forme grave (la spital -n.r.), fie în ATI,  și asta cred că vorbește de la sine”, a conchis medicul de la Matei Balș.

Citește și Adrian Marinescu, avertisment despre locurile din spitalele COVID. „Avem peste două treimi din paturi ocupate. Dacă mergem pe același trend, spitalul va fi plin”

Citește și Medicul Adrian Marinescu nu vrea vaccinare obligatorie anti-COVID. „Funcţionează ca un bumerang. S-ar putea să obţii efectul invers”