Adrian Marinescu, sfaturi pentru românii care au forme uşoare de Covid-19. Ce trebuie să facă după 14 zile de izolare

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul "Matei Balș" din Bucureşti, vine cu sfaturi pentru românii care se îmbolnăvesc cu forme uşoare de Covid-19.

21 ian. 2021, 16:16
Adrian Marinescu, sfaturi pentru românii care au forme uşoare de Covid-19. Ce trebuie să facă după 14 zile de izolare
Adrian Marinescu, sfaturi pentru românii bolnavi de Covid-19

Adrian Marinescu vine cu sfaturi pentru românii care se îmbolnăvesc cu forme uşoare de Covid-19 şi încearcă să nuanțeze, pe baza experienței sale și a colegilor, care e linia între liniștea că lucrurile merg bine și temerile care să-i facă pe oameni să meargă la spital, dacă simptomele persistă o perioadă lungă, după cele 14 zile de izolare.

Adrian Marinescu, sfaturi pentru românii cu forme uşoare de Covid-19

Adrian Marinescu a fost întrebat de Libertatea dacă mai există vreun risc pentru sănătatea celor care au făcut forme uşoare de Covid-19, în condiţiile în care, după trecerea celor 14 zile de izolare, dacă simptomele de la debutul bolii dispar şi nu apar altele noi.

„În proporţie de 99%, nu. Doar că trebuie pus un diagnostic corect, şi aici e nevoie de medicul de familie. E nevoie de un medic pentru a stabili dacă este o formă uşoară sau nu. Dacă e o formă uşoară, nu mai vorbesc de cea asiptomatică, intervalul de 14 zile este suficient în aşa fel încât să nu mai apară probleme”, a spus Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu, despre vaccinul anti-Covid: În Marea Britanie s-au vaccinat un milion de oameni și nu a existat nicio reacție adversă notabilă

Reputatul medic infecţionist a precizat şi ce trebuie să facă cei care au trecut prin boală. „Dacă simptomele persistă, pot avea nevoie, pentru un interval de timp, de un tratament pentru acele simptome. Punctual: tuşeşte în continuare, ia ceva de tuse, şi aşa mai departe. Vitaminele le putem lua şi dacă nu avem Copvid-19. Până la urmă, vitamine, dacă vorbim de doze corecte şi nu este un exces, da, putem să luăm. Nu înseamnă că e un tratament, se merge pe ideea de recuperare”, a mai spus Adrian Marinescu.

Interviul integral AICI.