Adrian Minune, audiat în dosarul Bamboo: Cântăreţul, amendat cu 250 de lei UPDATE

Adrean Minune a fost audiat vineri, la Poliţia Capitalei. Manelistul a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, în dosarul Bamboo. Adrian Minune şi alţi artişti se aflau în club în momentul în care acesta a fost cuprins de flăcări.

05 mai 2017, 07:01
Adrian Minune, audiat în dosarul Bamboo: Cântăreţul, amendat cu 250 de lei UPDATE

UPDATE: Cântăreţul de manele Adrian Simionescu, cunoscut sub numele de Adi Minune, a declarat vineri, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că a dat o declaraţie în calitate de martor, în care a povestit ce a văzut în noaptea incendiului din clubul Bamboo. După ce l-au audiat, poliţiştii l-au amendat pe Adi Minune cu 250 de lei, pentru că nu s-a prezentat miercuri la Poliţia Capitalei.

Adrian Minune a fost citat şi miercuri, însă a refuzat să se prezinte în faţa poliţiştilor. Manelistul le-a explicat autorităţilor ce s-a întâmplat în restaurantul în care se afla în momentul izbucnirii incendiului din clubul Bamboo.

„Fix ceea ce am văzut, că a ieşit fum, că am coordonat să nu ne blocăm să nu se întâmple Colectiv partea a doua şi cam atât. Am fost printre primii care au văzut că a ieşit fum. S-a oprit muzica, am incercat pe cât posibil să nu iasă panică, le-am zis uşor aşa: Luaţi-vă maşinuţele”, a spus Adrian Minune când a ieşit de la audieri, potrivit România TV.

Adi Minune, Cornelia Catanga şi Cocoş din Călăraşi sunt martori cheie în dosar, deoarece aceștia au cântat până în momentul izbucnirii incendiului.

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, într-una dintre încăperile clubului așezat pe malul Lacului Tei din Capitală a izbucnit un incendiu care s-a extins rapid în tot clubul în care distracția era în toi. Cu gândul la tragedia de la Colectiv, sute de persoane au fugit disperate din calea flăcărilor, unii aruncându-se chiar în apa rece ca gheața a lacului pentru a se salva.

Citeşte şi Procurorii intră cu buldozerele în clubul Bamboo. Demolarea se face pe banii patronului

 

Adi Minunte fusese citat să vină miercuri la Poliţia Capitalei pentru a fi audiat, însă acesta nu s-a prezentat, astfel că anchetatorii au emis atunci un mandat de aducere pe numele acestuia. Ulterior, Adi Minune a anunţat anchetatorii că vineri va veni la audieri, astfel că acesta nu a mai fost adus de un poliţist.

Anchetatorii vor să afle de la Adi Minune ce s-a întâmplat în noaptea incendiului din clubul Bamboo, în condiţiile în care cântăreţul de manele şi alţi lăutari erau atunci într-o sală de evenimente din complexul Bamboo, unde era organizat Revelionul lăutarilor. 

Petrecerea lăutarilor, la care au participat atunci, printre alţii, Adi Minune, Cornelia Catanga şi soţul acesteia, Aurel Pădureanu, a avut loc într-o clădire lipita de clubul care a ars.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, după izbucnirea incendiului în clubul Bamboo, lăutarii au intrat în panică şi au ieşit în grabă din local.

În urma incendiului din clubul Bamboo, din 21 ianuarie, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale.

Procurorii au început atunci urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

După ce dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, s-a constituit o listă cu martori, printre care şi lăutarii care au fost la acea petrecere, aceştia urmând să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă 21 ianuarie, la ora 03.32. Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul Bamboo în totalitate, incendiul fiind declarat stins după 57 de ore de la sosirea echipajelor ISU.

Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, declara, în ianuarie, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că focul nu ar fi pornit nici de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate după tragedia din Colectiv, nici de la o ţigară. El preciza că nu a putut face asigurare, întrucât nu avea încă autorizaţie de la ISU, dar urma să o obţină până la 30 iunie.

În urma unei expertize tehnice care a stabilit că există un risc major ca structura clubului Bamboo să se prăbuşească, Inspectoratul de Stat în Construcţii a decis ca structura de rezistenţă să fie dezafectată în totalitate pentru a permite anchetatorilor să efectueze cercetarea la faţa locului.

Demolarea clubului Bamboo a început în 27 februarie, la mai bine de o lună de când acesta a ars aproape complet, costurile lucrărilor fiind suportate de patronii localului, declara atunci, pentru News.ro, Dumitru Bădrăgan, avocatul patronilor clubului.

Clubul Bamboo a fost fondat în urmă cu 15 ani de Joshua Castellano.

În iunie 2005, clubul Bamboo a mai ars din temelii, iar atunci Joshua Castellano spunea că „singurul vinovat este natura”. Cătălin Botezatu, acţionar în 2005, acuza faptul că focul a fost pus intenţionat.