Adrian Mititelu, audiat în dosarul lui Doru Ţuluş? Ce acuze îi aducea afaceristul fostului procuror DNA

Adrian Mititelu a fost audiat vineri la sediul DNA. Se pare că fostul patron al Universităţii Craiova este martor într-un dosar care l-ar viza chiar pe procurorul Doru Ţuluş, exclus recent din DNA.

15 dec. 2017, 14:19
Adrian Mititelu, audiat în dosarul lui Doru Ţuluş? Ce acuze îi aducea afaceristul fostului procuror DNA

Adrian Mititelu nu a confirmat care a fost motivul audierii sale la DNA.

„Iarăşi venii. Sunt citat ca martor într-un dosar de pe rolul DNA, care priveşte anumite fapte de corupţie: luare şi dare de mită. E un dosar nou, da”, a mărturisit Adrian Mititelu la sosirea la sediul DNA.

Adrian Mititelu a lansat recent pe Facebook acuzaţii dure la adresa procurorului Doru Ţuluş, despre care susţinea că este unul dintre magistraţii care a muşamalizat un dosar pe motiv că i-ar fi fost promisă funcţia de şef de secţie în cadrul DNA.

Adrian Mititelu, la DNA. E audiat într-un dosar de luare şi dare de mită

„Doru TULUS este unul dintre magistratii care au musamalizat dosarul! Desi el a ajuns in DNA pe filiera MORAR avea promisiune de la PSD ca o sa fie repus in functia de sef de sectie, pozitie pe care a pierdut-o odata cu venirea lui Kovesi in 2013. Filiera clujeana Rus/Dancu/Puscas ii promisese reinscaunarea odata cu venirea lui Ponta la presedintie. Acesta este si motivul pentru care dupa turul 1 al prezidentialelor ne-a anuntat ca da drumul la dosar. Probabil urma sa dea un NUP rapid in stilul caracteristic. A audiat 3-4 martori care spre surprinderea probabil neplacuta a acestuia au confirmat santajul si in loc sa intreprinda masuri de urgenta in raport cu gravitatea infractiunii de santaj brusc s-a oprit activitatea in dosar!!! De ce? Pentru ca, intre timp castigase Klaus IOHANIS si nu Ponta si asfel era pus in dificultate.

Din noiembrie 2014 nu a mai miscat nimic in dosar, desi infractorii ma presau la greu! Pana in mai 2015 cand le-am adus la cunostinta ca Rotaru ne-a abordat prin Siman si vrea 10 ha teren sa ma lase in pace! Comisarul sef Motoc foarte corect a propus imediat flagrantul. Insa stupoare, in ziua cand sa se realizaze flagrantul la un notar din Bucuresti, intr-o zi de miercuri, nici Tulus si nici Motoc nu au mai fost de gasit!!!! Apoi a inceput sarabanda de amanari de genul saptamana viitoarea/luna viitoare, gata ne apucam de treaba, apoi au motivat ca au aparut alte prioritati si tot asa pana a venit iarna. Asta in coditiile in care Tulus stia foarte bine situatia deoarece el fusese sef de sectie in dosarul dezafilierii instrumentat de Narita insa cu toate astea nu a luat nicio masura in noul dosar desi cunostea faptul ca aceleasi persoane erau deja trimise in judecata pt fapte in legatura cu primul dosar! Asta dupa ce Tulus ne-a recomandat sa cerem preluarea dosarului de catre structura centrala de la serviciul teritorial Craiova. Dupa ce dna Kovesi a aprobat preluarea, dosarul a intrat in hibernare! De fapt el dorea dosarul la Bucuresti sa-l tina sub control nu sa-l lucreze in mod legal!

Cu chiu cu vai dupa numeroase memorii la toti sefii din DNA dosarul a ajuns la procurorul Dumitrescu Florin care ne-a lasat totusi o impresie buna la inceput si care ne-a promis ca in martie da drumul la dosar. Dupa martie au urmat alte si alte amanari. Intre timp, infractorii isi fac rost de sentinte civile pt a le folosii in penal si dosarul 514 sta la dospit. Cam asa se face justitie in Romania! Sunt multe de spus insa o voi face cu alta ocazie…”, scria Adrian Mititelu pe Facebook.