Adrian Mititelu, dezvăluiri de DNA: „Pinalti a venit la mine cu 500.000 de euro în portbagaj”

Adrian Mititelu îl acuză de tentativă de mită pe Gheorghe Ştefan. 

27 nov. 2013, 16:02
Adrian Mititelu, dezvăluiri de DNA: „Pinalti a venit la mine cu 500.000 de euro în portbagaj”

Adrian Mititelu a avut dezvăluiri incredibile într-un interviu acordat pentru stiridesport.ro, explicînd că a refuzat 500.000 de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a le da un punct celor de la Ceahlăul.

„La mine a venit Pinalti cu 500.000 de euro ca să facă un egal să scape de la retrogradare şi l-am luat la goană. A venit cu jumătate de milion în portbagaj Pinalti să facă un egal când eu nu aveam nici un obiectiv. Cînd juca „U” Cluj cu CFR pentru campionat, atunci a venit. M-au sunat toţi oamenii din politică şi nu am vrut să fac treaba asta cu el. Credeţi-mă că nu vă mint. Niciodată Craiova nu a fost atât de corectă ca pe timpul meu”, a explicat Mititelu. 

Olteanul face referire la meciul cu Ceahlăul, scor 3-2, în ultima etapă a sezonului 2007/2008. Atunci, nemţenii se salvau de la retrogradare cu un punct.

Finanţatorul Universităţii susţine că pînă şi Craiova Maxima făcea blaturi: „Păi toţi ăştia, Cârţu, au făcut numai blaturi la viaţa lor. Au vândut, au cumpărat, toate nebuniile! Şi „Craiova Maxima” făcea astfel de lucruri, ştiu din sursă sigură. Eu sînt singurul conducător care am scos Universitatea Craiova din blaturi. Am avut trei-patru propuneri foarte tentante. Întrebaţi-i pe cei din fotbal, pot să spună despre mine că sunt bun de gură, dar toţi ştiu că sînt corect”.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, patronul AFC Astra Giurgiu, Ioan Niculae, şi preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, vor fi judecaţi de membrii Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal ca urmare a jignirilor şi acuzelor pe care şi le-au adus reciproc în mass-media.

atronul clubului Astra, Ioan Niculae, şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au avut, luni, la postul Sport.ro, un dialog telefonic în care s-au jignit şi s-au acuzat reciproc, ca urmare a unor suspiciuni de aranjamente lansate, sâmbătă, de Dinu Gheorghe. Niculae a declarat că Porumboiu i-a propus în urmă cu trei sezoane să cedeze meciul formaţiei din Vaslui în schimbul a 600.000 de euro, lucru dezminţit însă de oficialul grupării vasluiene.

„De mâine dimineaţă o să pun la dispoziţie nişte acte prin care o să demonstrez că acest nenorocit minte cu neruşinare. Să vadă lumea cine e acest Porumboiu. Cu tine (n.r. – Porumboiu) nu vreau să mai vorbesc în viaţa mea. Eşti cel mai mare escroc pe care l-am întâlnit în viaţa mea. El a venit la mine înaintea meciului Astra – Vaslui, cu aproape o săptămână şi ceva. A zis o sumă de 600.000”, a declarat Niculae. 

În replică, Adrian Porumboiu a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe oficialul grupării giurgiuvene. „E aberant să vii cu astfel de discuţii care vor trebui probate în faţa instanţei. Fără niciun fel de comentariu voi merge până la capăt cu acest proces. Nu a fost vorba de niciun fel de sumă, am cerut să se joace corect cele două meciuri. Eu nu am cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul. A fost o simplă discuţie în care i-am spus cum joacă cu Vasluiul să joace şi cu Galaţiul. A jucat pe dracu cu Galaţiul cum a jucat cu noi. E mafiot de profesie. Cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul? De ce nu a spus atunci când i-am propus asta cu blatul? E bolnav la cap. E o minciună sfruntată care nu ştiu de unde pleacă. Cum îşi permite să vină cu minciunile astea? El va trebui să probeze lucrurile astea, iar dacă se întâmpla treaba asta… Dacă era ceva, nu spunea el până acum în doi ani? El are probleme grave şi acum împroşcă cu noroi în stânga şi în dreapta. Va trebui să răspundă pentru treaba asta. Probabil că aşteptau ca Vasluiul să se ducă cu bani la ei şi să se dea la o parte”, a explicat Porumboiu, tot la Sport.ro.