Adrian Mititelu, dezvăluiri nucleare la România TV: „Reţeaua – Judecătorul Ovidiu Richiteanu Năstase apropiat de Coldea”

Adrian Mititelu, 56 de ani, finanțatorul FCU Craiova, a fost audiat la sediul DNA, Direcția Națională Anticorupție, în dosarul în care Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă sunt cercetați pentru trafic de influență.
Filip Stan
04 iun. 2024, 12:01
Adrian Mititelu, dezvăluiri nucleare la România TV: 

Adrian Mititelu a făcut noi dezvăluiri incendiare și mai multe acuzații fără precedent în scandalul „Coldea – Trăilă”, vorbind despre „mafia din fotbalul românesc”.
“Am prezentat la DNA dovezi care arata activitatea infractionala si arata abuzurile care s-au petrecut in cazul meu si cum s-au cumparat niste sentinte. Sentinte cumparate de Federatie si de reprezentatii ei, Mircea Sandu si Burleanu. Avocatul Traila a fost intermediarul, a fost camuflajul sa zic asa. Eu stiu ca Federatia a platit mai multe contracte care insumeaza in jur de 8 si 12 milioane de euro. Eu stiu ca am castigat la fond si la Curtea de apel s-au dat niste decizii absurde care au intors lucrurile la 180 de grade.

Concomitent cu aceasta decizia de la apel s-au platit sume mari de bani catre avocatul Traila si catre casa Tuca Zbarcea.

Decizia de apel a fost data de judecatorul Ovidiu Richiteanu – Nastase presedinte si judecator Carmen Gaina. Richiteanu este fiul unei procuroare DIICOT foarte apropiata de domnul Coldea. Eu stiu ca domnul Coldea este foarte apropiat de domnul Richiteanu. De atunci stiam, de la acea vreme cand mergeam la instanta si cand primeam informatii de la diversi oameni ca e omul serviciilor. Eu ma gandeam atunci ca e un lucur bun, ca ar putea sa ma ajute, eu nu stiam ce se intampla in spatele cortinei. Eu stiu ca judecatorul Richiteanu a comis un mare abuz si a dat o sentinta stramba in afara legii si stiu sigur va a favorizat niste infractori”, a spus Adrian Mititelu în exclusivitate pe România TV.

Adrian Mititelu, la DNA. Patronul FCU denunță rețeaua lui Coldea. Avocatul Trăilă este și el vizat

„M-au lasat fara un patrimoniu de 30 de milioane de euro, la acea vreme, vorbim de anul 2011. Milioanele incasate de Traila si ce se intampla acum pe rol la DNA arata clar un modus operandi. Toata lumea stiam cum se lucreaza, auzisem zvonuri, auzisem chestiuni despre influentarea actului de justitie, dar acum pot sa va spun in mod sigur ca FRF a platit o suma uriasa ca si consultanta pentru aceste procese impotriva mea. Ei au cumparat aceste sentinte. Eu am castigat la fond, iar in apel a disparut tot. La Curtea de apel a fost prima mare lovitura. Cea mai mare lovitura. Poate doamna Iorga Morar are curajul sa mearga pana la capat pentru ca actele pe care le-am dus eu confirma un modus operandi. Este anormal sa platesti pentru un proces simplu 10 milioane de euro.

Aceste plati au fost bagate la o rubrica, printre altele. Eu am aflat intamplator pentru ca un membru al Comitetului executiv, unul din putinii care a citit si a ramas uluit cand s-a aprobat contractul si a vazut ce sume sunt. Vorbim de 5 milioane de euro in 2012. De exemplu, domnul Richiteanu a zis in decizie ca nu e valabil sechestru pentru cei 39 de jucatori. Stiti ca eu am fost condamnat pentru unul din cei 39 de jucatori de sub sechestru si Mircea Sandu a fost achitat pentru toti cei 39 de jucatori. Ei au fost achitati si eu am fost condamnat cu 3 ani de executare. Aceeasi situatie, a mea mult mai simpla eu am fost condamnat si ei achitati. Eu i-am facut plangere penala si lui Richiteanu, bineinteles nu a facut nimeni nimic la acea vreme.

Pe mine m-au si amenintat inainte sa fiu condamnat ca ma baga la puscarie. Traila era un pion, Traila este un pion, un executant, e bagat in fata pentru a intermedia aceste sume de bani. El era omul, cine il lua pe Traila castiga procesul. El nu exceleaza pentru ca e un mare meserias in drept, el castiga procesele doar prin aceste atuuri, prin legaturile pe care le are. El se invarte in acest sens cerc si e bagat la inaintare si acum este pastrat in Federatie, i dau si acum o leafa de 10 – 15 mii de euro pe luna. El este bun pentru ca atunci cand au un proces important apasa pe buton si el rezolva cazul. M-am oferit sa ma si audieze DNA sa spun lucruri pe care nu le puteam scrie si care vor proba fara dubiu acest modus operandi.”, a mai spus Adrian Mititelu.

Victor Ciutacu, despre ipocrizia creatorilor lui Coldea: „S-a întors, exact ca o mașinărie ucigașă, împotriva inventatorului”

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa