Adrian Mutu a minţit. Fiscul i-a pus sechestru pe un cont pe care îl are în Italia

Autorităţile italiene instrumentează un uriaş dosar de evaziune fiscală în care sunt anchetaţi mai mulţi fotbalişti, între care şi Adrian Mutu. Deşi a dezminţit implicarea sa în vreo fraudă fiscală, Adrian Mutu este contrazis de presa italiană, care publică informaţii noi despre caz.

28 ian. 2016, 11:20
Adrian Mutu a minţit. Fiscul i-a pus sechestru pe un cont pe care îl are în Italia

Numele lui Adrian Mutu apare alături de al altor 16 fotbalişti pe lista suspecţilor de evaziune fiscală. În total se află în vizorul procurorilor 64 de persoane, statul italian punând sechestru pe bunurile şi imobilele acestora.

În ceea ce-l priveşte pe Mutu, potrivit Gazzetta dello Sport, lui i-a fost pus sechestru 211.293 euro, aflându-se pe locul 8 în topul evazioniştilor. Lider este argentinuianul Hernan Crespo, acum antrenor la Modena (1,965 milioane), urmat de fostul impresar al românului, Alessandro Moggi (1,164 milioane), și Diego Milito (721.000).

Mutu și-ar fi primit salariul la Fiorentina fără cota de 15% cuvenită agentului, plătind taxe mai mici. În declaraţia fiscală n-a pus bonusurile de la club, reprezentând compensația impresarului.

În total, 64 de grei din fotbal sunt anchetaţi de procuratura din Napoli, în acest dosar.

Miercuri, la o zi după ce au apărut aceste dezvăluiri, Mutu se apăra, susţinând că n-ar fi vinovat cu nimic. „Ce se întâmplă in Italia e exact ce s-a întâmplat in România cu „dosarul transferurilor” in care erau acuzați președinții de cluburi si agenții de jucatori,așa zișii „procuratori”, NU jucatorii care au fost transferați de aceștia!!

Asta se investighează in Italia, „TRANSFERURILE”, mai bine zis daca cluburile au declarat toți banii,câți bani au dat la agenți si daca aceștia au declarat banii încasați !!!Eu NU am fost citat sa ma prezint pentru declarații!!„, scria Mutu pe Facebook.