Adrian Mutu, dezvăluiri incredibile despre episodul cu cocaina: „Aș vrea să ies pe stradă și să urlu. Aveam trei ședințe de terapie pe zi”

Adrian Mutu, în vârstă de 43 de ani, și-a lasat sâmbătă, la Cluj-Napoca, cartea sa autobiografică, "Revenirea din infern".

11 iun. 2022, 18:55
Adrian Mutu, dezvăluiri incredibile despre episodul cu cocaina: „Aș vrea să ies pe stradă și să urlu. Aveam trei ședințe de terapie pe zi”

Codin Maticiuc a venit cu ideea de lansa o carte despre viața lui Adrian Mutu, în colaborare cu jurnalistul Cătălin Oprișan.

„Când m-am întâlnit cu Codin, mi-a zis să facem o carte, reacția mea a fost: «Fugi, bă, de aici, nu vreau!». Nu eram pregătit. Nu eram pregătit să accept această provocare. E o provocare, trebuie să vorbești deschis despre anumite experiențe, nu e ușor. Au trecut aproape 20 de ani de la o întâmplare care putea să-mi schimbe destinul în rău. Ambiția, determinarea de a ma întoarce la fel de puternic, poate și mai puternic, a făcut ca încrederea în mine să crească. Povestea în sine e un mesaj pe care vreau să-l transmit tuturor: trecutul nu te definește, indiferent de ce se întâmplă, ai puterea să o iei de la capăt și să devii mai bun. Dacă schimb măcar destinul unui tânăr prin această carte, e de ajuns, sunt mulțumit”, a declarat Mutu, la lansarea cărții.

Adrian Mutu, despre episodul consumului de cocaină și rezilierea contractului cu Chelsea

Adrian Mutu a făcut dezvăluiri incredibile din viața lui încă din primul capitol al cărții. Fostul fotbalist a recunoscut că a consumat cocaină. Mutu a semnat, pe 8 august 2003, cu Chelsea. Aventura la Londra s-a încheiat după doar un an și trei luni fiindcă acesta a fost depistat pozitiv cu cocaină la un test anti-doping, ceea ce a dus la suspendare și rezilierea contractului cu Chelsea.

„Am recunoscut din prima că am consumat cocaină. Până în acel moment, nu mai văzusem în viața mea așa ceva, poate doar în filme. Au început să tragă în mine din toate pozițiile. N-avea rost să neg, la ce bun să cer o contraexpertiză? Călcasem pe bec, greșisem, îmi dădeam seama ce făcusem”, a spus el.

Fostul fotbalist a scris în carte despre acea lovitură cruntă pe care a primit-o. „Sunt singur, părăsit de toți, cu excepția părinților. Întrebarea nu e dacă voi putea să redevin acel Adrian Mutu, ci când, adică repede, cât mai repede. Simt rușine, simt că i-am trădat pe cei care au avut încredere în mine. Aș vrea să ies pe stradă, să opresc primul om ivit în cale, să-l privesc în ochi și să urlu: «Tată, am prizat un drog recreațional, și nu o substanță care să mă ajute să păcălesc fotbalul, să-mi bat joc de munca adversarilor! Am luat ceva ce-mi încetinea capacitatea sportivă, și nu mă făcea mai bun!

Nu eram nici Ben Johnson, nici Florence Griffith Joyner, atleți uriași, dar care trișau pe pista de atletism, folosindu-se de substanțe ce le dădeau aripi în competiții. Eu nu făcusem asta, clar?»”, a povestit el.

La vremea respectivă, Adrian Mutu a început să facă terapie și mult sport pentru a reuși să treacă peste momentele dificile. „Aveam trei ședințe de terapie pe zi: la 7, la 12 și la 6 seara. Între acestea făceam yoga, înotam, alergam sau jucam fotbal. Într-o seară, aproape că era să cad pe culoarul care ducea către restaurant. La una dintre mese stătea unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile: George Best!

«Am cheltuit mulți bani pe băutură, păsări (n.r. femei) și mașini scumpe. Restul a fost irosit!». Am râs cu poftă, am stat umăr lângă umăr cu poate primul sex-simbol din istoria fotbalului, dar când am ajuns în cameră, în fața oglinzii din baie, n-am mai simțit același lucru! Nu voiam să ajung ca el! Bani, faimă, lumea la picioare, însă, finalmente, cazarea într-o clinică de reabilitare”, a scris Adrian Mutu în cartea sa.

Când a decis Mutu să se retragă din cariera de jucător profesionist

Mutu a fost întrebat și despre momentul care l-a făcut să se retragă din cariera de jucător profesionist: „Am decis să mă retrag când evoluam pentru ASA Tg. Mureș. În momentul când am intrat pe teren, vă spun exact ce am zis când m-am uitat la stadion: «Mamă, ăsta e făcut la Ikea, nu pot să joc aici!». Am simțit lipsă de motivație și am spus că nu mai pot continua, era momentul să agăț ghetele în cui”.

Mutu a oficializat retragerea din cariera de jucător profesionist în 2016. Ultima echipă la care a evoluat: ASA Tg. Mureș.