ADRIAN MUTU, urmat la Petrolul de o altă vedetă. Transferul lui Zicu e aproape finalizat

Adrian Mutu va fi prezentat marţi seara la Petrolul, dar transferul său ar putea fi urmat în scurt timp de cel al lui Ianis Zicu, liber de contract după despărţirea de sud-coreenii de la Gangwon FC.

14 ian. 2014, 12:14
ADRIAN MUTU, urmat la Petrolul de o altă vedetă. Transferul lui Zicu e aproape finalizat

Adrian Mutu este protagonistul transferului iernii în Liga I şi tot Petrolul ar mai putea da o lovitură pe piaţa achiziţiilor, în următoarele zile.

Citeşte şi ADRIAN MUTU a stârnit isterie la Ploieşti. Briliantul va fi prezentat astăzi

Preşedintele ploieştenilor, Dan Capră, a declarat pentru gsp.ro că transferul lui Ianis Zicu este foarte aproape de a fi rezolvat. „Am avut o întîlnire cu Ianis, ne-am înţeles asupra datelor contractului, mai rămân de semnat doar actele şi abia atunci vom putea spune că Zicu este jucătorul Petrolului. Înţelegerea din acest moment este pentru un an şi jumătate„, a declarat Dan Capră.

În vârstă de 30 de ani, Ianis Zicu a fost văzut ca un mare talent al fotbalului românesc, debutând în Liga I la 17 ani, pe 14 aprilie 2001, într-o partidă pe care echipa sa de atunci, Dinamo, a câştigat-o cu scorul de 4-2 în faţa lui Gaz Metan Mediaş. În acelaşi sezon, 2000/2001, el a marcat şi primul său gol în prima divizie, într-o partidă cu Astra. Cu toate acestea, el nu a reuşit să se impună la naţionala României, adunând doar 12 prezenţe sub tricolor.

ADRIAN MUTU va purta numărul 10 la Petrolul, iar tricoul fotbalistului în culorile formaţiei prahovene a fost deja pus în vânzare la magazinul clubului.

Se mizează pe prezenţa în tribune a peste 3.000 de fani la prezentarea de care Adrian Mutu va avea parte pe stadionul Ilie Oană, iar oficialii grupării prahovene speră ca foarte mulţi dintre ei să poarte tricoul galben pe spatele căruia este scris numele lui Mutu. 200 de lei costă un tricou cu Mutu şi mulţi suporteri doresc să-l achiziţioneze. „Au venit în numar foarte mare. Ne-au întrebat de tricouri, ce numar va purta, sunt foarte entuziasmaţi„, spune unul dintre vânzătorii de la magazinul oficial.

Adrian Mutu va fi prezentat la ora 17.00, într-o conferinţă de presă, în timp ce la ora 18.00 va avea loc prezentarea oficială, pe gazon. Intrarea spectatorilor va fi liberă şi se va efectua doar la Tribunele 0 şi 1, cu accesul pe la porţile Tribunei 1 Est, respectiv Vest.

Spectatorii vor putea urmări, începând cu ora 17.00, în direct, pe cele două tabele video ale stadionului, întreaga transmisie Dolce Sport, ce va cuprinde atât conferinţa de presă, cât şi imagini inedite cu Adrian Mutu, inclusiv din vestiar.

Citeşte şi Adrian Mutu a fost dat afară de la Ajaccio. Care e fost picatura care a umplut paharul

ADRIAN MUTU dă afară patru petrolişti

„Ne vom despărţi de 3-4 jucători, asta este sigur, tot atâţia urmând a sosi! Tot ce vă pot spune este că doi din trei sunt fotbalişti cu nume, demni de echipa Petrolul! Nu, nu este niciun Zicu sau alte prostii pe care le-am lecturat în vacanţă! Nimic din cele afirmate în ultima săptămână nu corespunde realităţii: nici cu Alcenat, nici cu Guilherme la Steaua sau Hamza ori Boudjemaa în Franţa! Iar Hamza, se ştie, cineva, se ştie foarte bine cine, vrea să ne forţeze mâna ca să-i crească cota jucătorului! Acum, pe logică, dacă va sosi o ofertă de nerefuzat pentru el, noi nu ne vom opune plecării! Ce să faci cu un fotbalist al cărui gând este mereu la bani?” a mai spus preşedintele prahovenilor.

ADRIAN MUTU, dat afară de francezi

Clubul francez AC Ajaccio a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a reziliat pe cale amiabilă contractele cu jucătorii români Adrian Mutu şi Ştefan Popescu.„Adrian Mutu şi-a reziliat luni dimineaţă contractul cu Ajaccio. Părţile s-au despărţit de comun acord, iar jucătorul a devenit liber de orice fel de angajament. Cel mai probabil, Mutu îşi va continua cariera în România, la echipa Petrolul Ploieşti. De asemenea, Ştefan Popescu şi-a reziliat contractul cu Ajaccio şi a părăsit Corsica. Le urăm ambilor jucători mult succes în carieră”, se arată în comunicatul postat pe site-ul grupării franceze.

Atacantul Adrian Mutu, în vârstă de 35 de ani, va fi prezentat oficial de clubul Petrolul Ploieşti într-o conferinţă de presă programată, marţi, de la ora 17.00, la la Stadionul Ilie Oană.

Fundaşul Ştefan Popescu, în vârstă de 20 de ani, fusese achiziţionat de Ajaccio în vara anului 2013 de la formaţia Olympique Marseille.

ADRIAN MUTU visa la Fiorentina

Adrian Mutu a postat, miercuri, pe Twitter, un film în care sunt prezentate cele 69 de goluri marcate pentru Fiorentina, realizat de către un suporter al formaţiei italiene.

Adrian Mutu le-a transmis mulţumiri în italiană, română şi engleză fanilor săi de pe Twitter care l-au felicitat pentru împlinirea vârstei de 35 de ani.

Câţiva admiratori ai fotbalistului român i-au cerut prin intermediul aceluiaşi site să se întoarcă la echipa pentru care a marcat cele mai multe goluri în Italia, motiv pentru care a fost denumit de suporteri „Il fenomeno”.

Adrian Mutu a declarat marţi că ar fi de acord cu o revenire la Fiorentina, în cazul în care gruparea toscană i-ar solicita serviciile pentru a suplini absenţa lui Giuseppe Rossi. „Eu la Fiorentina? Ştiţi cu toţii ce simt pentru acest oraş şi această echipă. Am rămas în relaţii bune cu membrii conducerii. Acum mă antrenez cu un preparator fizic spaniol. Am avut discuţii cu Petrolul, încă nu am semnat nimic şi dacă Della Valle mă va chema, nu mă voi gândi de două ori”, a declarat Mutu la Radioblu.

Adrian Mutu a evoluat pentru Fiorentina între 2006 şi 2011, reuşind să marcheze 54 de goluri în campionatul Italiei şi 15 în alte competiţii. Din 2012, el este legitimat la formaţia franceză Ajaccio.

La 24 noiembrie, atacantul Adrian Mutu anunţa că din ianuarie 2014 va semna un contract valabil un an şi jumătate cu formaţia Petrolul Ploieşti, urmând să fie împrumutat pe această perioadă de la gruparea AC Ajaccio.

ADRIAN MUTU, carieră impresionantă

Supranumit „Briliantul” de suporterii români şi „Il Fenomeno” de cei italieni, Adrian Mutu s-a născut la 8 ianuarie 1979, la Călineşti, în judeţul Argeş.

Adrian Mutu şi-a început cariera de fotbalist profesionist la FC Argeş Dacia Piteşti, în 1996, unde a marcat 11 goluri în 41 de jocuri, până a fost transferat la Dinamo Bucureşti, în 1998.

Pentru Dinamo, Adrian Mutu a înscris 26 de goluri în 37 de jocuri, având un rol foarte important la câştigarea campionatului şi a Cupei României în 1999. Cu toate acestea finalul sezonului nu îl mai găseşte la Dinamo, în pauza de iarnă a ediţiei 1999-2000 el fiind transferat în Italia, la Internazionale Milano.

În primul său an în campionatul italian, Adrian Mutu nu reuşeşte să se impună în Serie A, jucând doar în 10 meciuri fără a marca vreun gol, dar în Cupa Italiei înscrie de două ori în patru partide. Aventura sa la Internazionale se încheie rapid şi este apoi transferat la Hellas Verona în schimbul a 4.000.000 de euro. La Verona, în perioada 2000-2002, Mutu a marcat 17 goluri în 62 de meciuri, impresionându-i pe oficialii de la FC Parma, care decid să îl achiziţioneze.

Sezonul lui Adrian Mutu la AC Parma (2002-2003) a fost cel mai prolific din cariera lui în Serie A. A marcat 18 goluri în 31 de meciuri, ajutând-o pe Parma să se califice în Cupa UEFA. Mutu a fost considerat cel mai bun jucător al Parmei în sezonul 2002-2003 şi a fost desemnat căpitanul echipei în campionatul următor. Totuşi, el nu mai apucă să poarte banderola fiind achiziţionat de noul patron al grupării Chelsea Londra la vremea aceea, Roman Abramovici. Acesta a plătit la momentul respectiv 15,8 milioane de lire sterline pentru achiziţionarea atacantului român.

ADRIAN MUTU, doar un an Chelsea

La Chelsea, Mutu a apucat să evolueze doar un an pentru că în septembrie 2004 a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. El a fost suspendat 7 luni, din 29 octombrie 2004 până în 18 mai 2005, şi amendat cu 20.000 de lire sterline de către Federaţia Engleză de Fotbal. Chelsea i-a reziliat contractul, astfel că în ianuarie 2005, Mutu a semnat pe 5 ani cu gruparea torineză Juventus.

La formaţia torineză, jucătorul român şi-a făcut prima dată apariţia în ultimul meci de campionat al lui Juve, 4-2 cu Cagliari. Sezonul 2005-2006 l-a început ca rezervă, dar perfomanţele sale (7 goluri în 20 meciuri cu Juventus şi 5 goluri în 5 meciuri cu naţionala României) l-au propulsat în primul unsprezece al torinezilor.

După retrogradarea la masa verde a formaţiei Juventus, Mutu a fost achziţionat de AC Fiorentina, unde a evoluat din 2006 până în 2011 devenind un adevărat idol pentru fanii italieni care îl numesc „Il Fenomeno”. În ianuarie 2010, problemele lui Mutu cu dopingul revin, el fiind suspendat nouă luni după ce este depistat pozitiv cu sibutramină. Aceste probleme la care s-au adăugat şi alte acte de indisciplină, i-au determinat pe conducătorii clubului din Florenţa să îl excludă din lot, iar ulterior să renunţe la serviciile sale înainte de finalul contractului său (vara anului 2012).

În 23 iunie 2011, Adrian Mutu a trecut la Cesena, echipă pentru care a înscris opt goluri în cele 28 de meciuri disputate. După un sezon la capătul căruia formaţia italiană a retrogradat în Serie B, jucătorul îşi reziliază de comun acord contractul cu Cesena. Cu 102 goluri marcate, Mutu este cel mai bun marcator român din Italia şi ocupă locul 74 în clasamentul all-time al fotbaliştilor cu cele mai multe reuşite în Seria A.

La 28 august 2012 el semnează cu gruparea AC Ajaccio din campionatul Franţei. După un prim sezon în Ligue I în care a jucat în 28 de partide marcând de 11 ori, cariera lui Adrian Mutu intră pe o pantă descendentă, astfel că în actualul sezon, 2013-2014 nu reuşeşte să înscrie niciun gol în cele nouă meciuri în care evoluează.

Deşi contractul său cu AC Ajaccio expiră în vara anului 2015, atacantul anunţă la 24 noiembrie 2013 că din ianuarie 2014 va reveni în România, urmând să evolueze sub formă de împrumut la formaţia Petrolul Ploieşti, condusă de prietenul şi fostul său coechipier de la echipa naţională, Cosmin Contra.

Cariera lui Adrian Mutu la prima reprezentativă începe la 29 martie 2000, când debutează în partida Grecia – România, scor 2-0. Peste câteva luni, el juca deja la primul său turneu final, Euro 2000. În următorii ani Mutu devine principalul macator al primei reprezentative, iar după retragerea lui Cristian Chivu din 2011 şi căpitanul României.

La 22 martie 2013, Adrian Mutu îl egalează pe Gheorghe Hagi în clasamentul all-time al golgheterilor pentru echipa naţională, cu 35 de reuşite prin golul marcat din penalti în minutul 68 al meciului Ungaria-România, din preliminariile Cupei Mondiale 2014.

După o serie de conflicte verbale cu selecţionerul Victor Piţurcă, Adrian Mutu nu mai este convocat la echipa naţională, palmaresul său la echipa naţională a României fiind acum de 77 de meciuri şi 34 de goluri marcate. Pierderea barajului cu Grecia şi implicit ratarea calificării primei reprezentative la CM 2014 îl găseşte pe Adrian Mutu în postura de principal acuzator al lui Victor Piţurcă. Atacantul îl ironizează pe selecţioner comparându-l cu personajul Mr. Bean şi îi cere acestuia demisia în mod public.

Adrian Mutu este căsătorit cu Consuelo Matos, cu care are două fetiţe, Adriana şi Maya Vega. El mai are un băiat, Mario, din prima căsnicie cu Alexandra Dinu.