Adrian Mutu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Motivul pentru care a revenit în LIGA I

Adrian Mutu a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea plecării în stagiul de pregătire din Antalya cu noua sa echipă, ASA Târgu Mureș, că obiectivul său în 2016 este participarea cu prima reprezentativă a României la EURO 2016.

18 ian. 2016, 12:16
Adrian Mutu, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Motivul pentru care a revenit în LIGA I

„Aș minți dacă aș spune că nu mă gândesc (n.r. — la participarea la EURO 2016). E un obiectiv foarte mare pe 2016 la care mă gândesc. Dar mai întâi să mă pregătesc bine, să joc bine și după aceea vom mai vedea. Am avut o discuție acum două zile cu nea Puiu (n.r. — selecționerul Anghel Iordănescu). Mi-a spus că așteaptă să mă vadă pe teren, la antrenamente, la meciuri… și după aia va decide. Asta e treaba dânsului. E prea devreme să fiu convocat la acțiunea de acum, eu merg în Antalya să mă pregătesc. Și dacă o evoluțiile mele de pe teren îl vor convinge atunci va fi alegerea dânsului. Eu nu fac altceva decât să îmi văd de treaba mea”, a spus Adrian Mutu.

România este în grupă cu Franța, Elveția și Albania: „Mi se pare o grupă grea, Albania nu mai este ce a fost. Cred că este puternică la fel ca noi, dar dacă o să jucăm așa cum știm noi, iar toți jucătorii vor fi în formă probabil vom avea un cuvânt de spus. În meciul de deschidere cu Franța o să plecăm cu cele mai mici șanse, dar sper să facem o surpriză”.

CITEŞTE ŞI Adrian Mutu a revenit în Liga 1. Contractul a fost semnat duminică

Adrian Mutu a explicat că a avut oferte din campionatele Japoniei și Australiei, dar a preferat să joace în Liga I.

„Am venit, urmează acum o perioadă de pregătire pe care de abia o aștept. O să am timp să îi cunosc pe toți în cantonament. Obiectivul echipei rămâne calificarea în play-off, iar după aceea vom mai vedea. Nu cred că prin venirea mea ASA Târgu Mureș și-a asigurat locul în play-off. E greșit, trebuie să mergem toți pe aceeași linie și să ne calificăm. ASA are o echipă solidă. Am ales-o pentru că am crezut în această echipă. Nu vreau să intru în polemică și să spun cu cine am mai discutat, dar am preferat o echipă din România decât una din Japonia sau Australia. Nu m-am dus la Viitorul în primul rând pentru că nu am avut nicio ofertă de acolo”, a afirmat Adrian Mutu.

Adrian Mutu nu se gândește deocamdată la retragere şi ar putea reveni în India: „O să mai joc până la 43 de ani… glumesc, nu știu. Eu mai am de gând să mai joc, voi vedea ce voi face la vară. Sunt în discuții din nou cu cei din India, voi vedea”.