Adrian Nartea, audiat la DIICOT în cazul cardurilor clonate. Actorul din Vlad se află printre victime

Mai mulți artiști au reclamat recent sustragerea unor sume de bani din conturile bancare, iar la DIICOT au avut loc audieri maraton. Printre victime se află și actorul Adrian Nartea, cunoscut în urma rolului din serialul românesc ”Vlad”.

08 feb. 2021, 13:41
Adrian Nartea, audiat la DIICOT în cazul cardurilor clonate. Actorul din Vlad se află printre victime

Adrian Nartea, audiat la DIICOT în cazul cardurilor clonate. Procurorii DIICOT au demarat o amplă investigație și a chemat la audieri persoanele vătămate, printre care și Adrian Nartea care a fost audiat astăzi, conform Antena3. Hackerii au reușit să intre în telefoanele victimelor și au trimis mesaje cunoscuților îhn care le cereau să le transfere bani în cont, ulterior sumele de bani erau furate prin aplicație.

De asemenea, astăzi a fost audiat și cântărețul Jean de la Craiova. Acesta este una dintre vedetele păgubite de o grupare de tâlhari care a furat identitatea artiștilor de pe rețelele de socializare și a cerut bani în numele lor. păgubiți au fost și actorul din serialul Vlad, surorile Bambi dar și Gabriel Dorobanțu.

Mai multe persoane publice au folosit o metodă nouă prin care au reușit să intre în posesia numerelor de telefon ale victimelor și le-au furat identiatea. Mai mult decât atât, aceștia au încercat să ceară chiar și credite bancare.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul copilului trântit într-un parc din Hunedoara. Minorul se află internat în stare gravă

Adrian Nartea, audiat la DIICOT în cazul cardurilor clonate. Procurorii DIICOT investighează această grupare încă de anul trecut. Trei dintre membrii grupării sunt în arest preventiv, iar un alt membru se află sub control judiciar.

Printre victime se află și cântărețul Gabriel Dorabanțu. În cazul său, hackerii i-au spart conturile bancare și au comandat produse scumpe. Artistul spune că i-a fost furată și identitatea pe Facebook, acolo unde s-au cerut bani în numele său.

Potrivit DIICOT, membrii unei grupării sunt acuzaţi de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, înşelăciune, fraudă informatică, fals informatic, complicitate la frauda informatică şi complicitate la tentativa la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

„Am făcut o cerere către bancă și banca mi-a restituit banii. Nu cred că sunt singurul care a pățit acest lucru. Am primit un semnal de la Vodafone că am făcut comandă pentru un telefon foarte scump. Am insistat că nu e comanda mea„, a declarat Gabriel Dorobanţu.