Adrian Năstase a dezvăluit ce pensie încasează. A dat statul în judecată pentru recuperarea pensiei speciale

Adrian Năstase, premier al României în perioada 2000-2004, este un susţinător al pensiilor speciale. Acesta consideră că suma pe care o încasează lunar este foarte mică.

04 aug. 2022, 22:05
Adrian Năstase a dezvăluit ce pensie încasează. A dat statul în judecată pentru recuperarea pensiei speciale
Adrian Năstase a dezvăluit ce pensie încasează lunar

Adrian Năstase a dezvăluit ce pensie încasează. Fostul prim-ministru al României este unul dintre cele aproximativ 400 de persoane au dat statul în judecată pentru pensiile speciale, pentru a-şi recupera drepturile pe care le consideră legale.

România a trecut de 10.000 de pensii speciale în plată. Cea mai mare pensie este de peste 20.000 de lei

Adrian Năstase spune că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari decât ale foştilor demnitari, dar de acestea nu se atinge nimeni. În plus, pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale.

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă”, a declarat Adrian Năstase, citat de Antena 3.

Tăriceanu, Irina Loghin, Silviu Prigoană şi alţi 67 de parlamentari şi-au recuperat în justiţie pensiile speciale după decizia CCR

Acesta a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie, în jur de 5.000 lei: „”Este foarte puţin! Am primit ce trebuia, aproape doi ani de închisoare!”.