Adrian Năstase şi-a petrecut primele ore de libertate în spital. Ce analize a făcut fostul premier

Adrian Năstase a ieşit, luni după-amiază, din penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea sa condiţionată, iar prima oprire a făcut-o, contrar aşteptărilor, la o clinică privată, unde a fost supus mai multor investigaţii. Deşi fiul său cel mare, Andrei, spunea că nu este exclus ca fostul premier să rămână peste noapte în spital, surse România TV au dezvăluit că acesta a plecat de la clinică fără să fie văzut de jurnalişti.

18 mart. 2013, 19:13
Adrian Năstase şi-a petrecut primele ore de libertate în spital. Ce analize a făcut fostul premier

După ieşirea din închisoare, Adrian Năstase a fost dus la un spital privat din Capitală pentru un control medical.

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase, Andrei, a explicat că fostul premier a fost dus la spital pentru o serie de investigaţii care să arate familiei care este exact starea de sănătate după cele opt luni de detenţie. Andrei Năstase a precizat că nu sunt probleme îngrijorătoare, ci este vorba doar despre un control de rutină mai amănunţit şi nu a exclus posibilitatea ca Adrian Năstase să rămână şi peste noapte în spital.

Tata este bine. Am vrut să facem nişte investigaţii ca să ne asigurăm că nu există nicio problemă. Nu ştiu dacă o să rămână internat peste noapte. Aşteptăm rezultatele şi în funcţie de asta se va lua şi decizia. Depinde de ce or să găsească, pentru că e vorba şi de tiroidă, şi de sânge şi de o grămadă de alte lucruri. Într-o oră, o oră şi ceva o să avem rezultatele„, a spus Andrei Năstase.

Fiul cel mare al fostului lider PSD a plecat pentru puţin timp de la spital, iar Adrian Năstase a rămas cu mezinul familiei, Mihnea. Soţia sa, Dana Năstase, nu a ajuns la clinica privată unde a fost dus fostul premier.

„Timp de nouă luni a fost o problemă şi pentru noi. Nu am ştiut cât de bine se simte, chiar dacă el ne spunea că e bine. Am convenit cu tata să facem aceste analize. Cel mai mult ne-au îngrijorat problemele cardiace. Psihic e bine, chiar a glumit cu doctorii, cu asistentele. Sper să ne întâlnim toţi acasă cât mai repede„, a punctat Andrei Năstase.

Cu toate că fiul fostului premier nu a exclus posibilitatea ca tatăl său să petreacă în spital prima noapte de libertate, surse România TV susţin că acesta ar fi plecat deja din clinică.

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, luni, recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul premier este pus în libertate după opt luni de detenţie.

Şedinţa a fost una extrem de tensionată, în care avocaţii şi procurorul DNA au avut o serie de contre dure. 

Năstase a fost încarcerat la data de 26 iunie 2012.