Adrian Năstase avertizează: „Situaţia ar putea deveni explozivă”

Fostul premier Adrian Năstase, în contextul problemelor cu care se confruntă Europa, generate de cel mai mare val de imigranți din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, avansează ideea că frustrările ulterioare ale acestora "vor duce, în viitor, la situații explozive".

29 aug. 2015, 12:45
Adrian Năstase avertizează: „Situaţia ar putea deveni explozivă”

Adrian Năstase nu exclude riscul ca printre aceștia să se infiltreze și membri ai grupării jihadiste Statul Islamic și afirmă că situația îi amintește de modul în care chinezii au distrus imperiul mongol.

„Europa a devenit un fel de Corabie a lui Noe pentru numerosi imigranti veniti din alte colturi ale planetei. In mod paradoxal, ideea americanilor de a duce democratia in tarile arabe a facut ca multi din locuitorii de acolo, mai ales dupa „primavara araba”, sa caute „democratia” in Europa si, mai ales, in Germania. Probabil ca printre cei sositi se vor fi gasind si simpatizanti sau membri ai Statului Islamic. Ceea ce imi aduce aminte, intr-un fel, de modul in care chinezii au distrus imperiul mongol. Oricum, frustrarile ulterioare ale celor care vor simti pe pielea lor ostracizarea si discriminarea in Europa, vor duce, in viitor, la situatii explozive. S-ar putea ca „teatrul de operatiuni” sa se mute pe continent. Care este solutia? E greu de gasit. Cutia Pandorei a fost deschisa”, a scris, sâmbătă, pa blogul personal, Adrian Năstase, în cadrul unei postări intitulate „Imigranții și Corabia lui Noe”.


loading...