Adrian Năstase: „Clasa politică, pusă sub tutelă. ONG-urile produc agenţi de influenţă”

Fostul premier Adrian Năstase a publicat pe blogul personal un mesaj de Ziua Naţională a României.

01 dec. 2015, 13:38
Adrian Năstase: „Clasa politică, pusă sub tutelă. ONG-urile produc agenţi de influenţă”

Adrian Năstase a scris pe blogul său, într-un text cu titlul „Biserica şi identitatea naţională” că ambasadele străine se implică frecvent în viaţa politică din România, iar unele ONG-uri produc agenţi de influenţă care, ulterior, pătrund şi în zonele de decizie.

Astăzi, la 1 Decembrie, sărbătorim Ziua NATIONALA. La Multi Ani, tuturor!

In ultimile săptămâni, am incercat să definesc ce inseamnă, pentru noi, „national”, in conditiile proceselor de globalizare si de colonizare. Slide-urile lui Florin Georgescu arată in mod clar felul in care, in ultimii 25 de ani, capitalul NATIONAL s-a diminuat. Privatizările, investitiile străine, restituirile au creat conditiile in acest sens. Clasa politică NATIONALA este pusă sub tutelă, ambasadele străine se pronuntă frecvent in legătură cu viata politică si cu diverse teme de politică internă. Unele ONG-uri, sponsorizate din străinătate, produc agenti de influentă care, ulterior  pătrund si in zonele de decizie sau in apropierea lor. In activitatea lor, serviciile de informatii, procurorii lucrează foarte strâns  cu reprezentanti străini. Armata isi desfăsoară actiunile in străinătate sub steaguri străine. Tinerii români talentati nu mai merg doar la Paris sau Berlin, ca acum 150 de ani, ci in numeroase  orase occidentale, devenind – multi – un fel de apatrizi ai multinationalelor ce colonizează inclusiv tara lor„, a scris Adrian Năstase.

Fostul premier consideră că „o ultimă redută a identitătii nationale, greu de cucerit, este Biserica Ortodoxă Română”. „O institutie autocefala. O institutie care nu se supune globalizării, care isi păstrează traditiile, care nu acceptă prozelitismul sau expansiunea cultelor neo-protestante. Asa se explică atacurile difuze, anonime – cele mai multe – din ultima vreme, impotriva sa. Construirea Catedralei Nationale pare, pentru acestia, prin simbolul său, o adevărată sfidare. O formă de rezistentă impotriva acestei cruciade.

Sigur, BOR va trebui să se modernizeze. Sigur, va trebui să-si amplifice functia socială. Sigur, preotii – mai ales cei din zonele rurale – vor trebui să se supună, in totalitate, regulilor de integritate. Dar dincolo de aceste corectii necesare, Biserica ortodoxă trebuie să rămână, asa cum a fost, de-a lungul secolelor, un protector al identitătii nationale românesti. Din acest punct de vedere, ea este o prezentă nevăzută si la Parada militară de 1 decembrie„, a mai scris Năstase pe blog.


loading...