Adrian Năstase, cu ochii în LACRIMI: „Mama mea nu a ieşit din casă nouă luni”

Adrian Năstase a povestit, cu lacrimi în ochi, că mama sa a rămas închisă în casă timp de nouă luni, cât el s-a aflat în detenţie, în semn de solidaritate faţă de cele prin care trecea fostul premier.

17 apr. 2013, 20:55
Adrian Năstase, cu ochii în LACRIMI: „Mama mea nu a ieşit din casă nouă luni”

Imediat după eliberarea condiţionată din penitenciarul Jilava, Adrian Năstase s-a oprit la o clinică privată pentru o serie de analize, de unde a plecat, însă, reuşind să „fenteze” presa, direct la mama sa. Cu lacrimi în ochi, fostul prim ministru a povestit că în cele nouă luni în care el s-a aflat după gratii mama lui a refuzat să iasă din casă, ca o formă de solidaritate.

CITEŞTE ŞI: Năstase, despre VIAŢA ÎN ÎNCHISOARE: Trebuie să fii destul de puternic ca să rezişti

„Mama mea nu a ieşit din casă timp de nouă luni, cât eu am fost în penitenciar. Era o formă de solidaritate şi mă bucur că au trecut lunile astea şi că poate să revină la o viaţă mai normală, mai firească. Îmi pare rău că a suferit fără nicio vină”, a spus Năstase, stăpânindu-şi cu greu lacrimile.

Dorul de mama sa a fost atât de puternic, încât în prima noapte de libertate, imediat după ce a mers la medic pentru o serie de analize, a fugit din clinică, ascunzându-se de jurnalişti, pentru a o vedea pe cea care i-a dat viaţă. „Când Andrei a ieşit şi a vorbit cu presa, eu am vrut să merg şi eu până acasă. Mi-am dat seama, însă, că acolo sunt foarte mulţi ziarişti şi atunci, pentru că ţineam foarte mult să trec să o văd pe mama mea, am plecat în timpul ăsta spre ea şi apoi ne-am întâlnit cu toată familia în afara Bucureştiului”, a povestit Adrian Năstase.

CITEŞTE ŞI: SCENA TENTATIVEI DE SINUCIDERE, povestită de Năstase: A fost un moment extrem de greu