Adrian Năstase îi răspunde lui Traian Băsescu pe blog: „Mişto!”

Fostul premier Adrian Năstase îi dă replica fostului președinte Traian Băsescu, după un interviu recent acordat de către cel din urmă.  

07 iul. 2015, 15:29
Adrian Năstase îi răspunde lui Traian Băsescu pe blog: „Mişto!”

„Recent, intr-un interviu, Băsescu s-a referit la finanţarea partidelor, considerând că nu există partid care să fie curat, dar, în opinia sa, „candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare”. Cu excepția mea, evident…”, scrie Adrian Năstase, pe blogul său

El adaugă un citat din Traian Băsescu, care a spus, în interviul respectiv: „Lucrurile sunt putrede şi ar trebui să avem un moment zero: Fraţilor, ce a fost până acum a fost o mizerie, de acum nu. Ori punctul zero, ori merg toţi la puşcărie, nu selectiv. Să nu utilizăm un mediu în care toate partidele sunt păcătoase. Ori la toţi, ori… pe rând, pe toţi”. 

„Mi-a plăcut foarte mult povestea cu „punctul zero”. Timp de opt ani, după alegerile prezidentiale din 2004, Băsescu a folosit instituțiile statului pentru a determina condamnarea mea pentru „finanțarea ilegală” a campaniei electorale, în dosarul „Trofeul calității”. El a raportat la Bruxelles condamnarea mea „emblematică”. Cu toate astea, se pare că Băsescu (sau oamenii lui) nu au tras învățămintele necesare pentru campaniile ce au urmat. Așa că după condamnarea mea, ar fi util un „punct zero”. Mișto!”, a comentat fostul premier, pe blogul său.