Adrian Năstase: „Parlamentarii au votat ca o CIREADĂ în cazul Guseth. Există blaturi care te umplu de ridicol…”

Adrian Năstase a urmărit modul în care parlamentarii din comisiile de specialitate au votat candidatura Cristinei Guseth, retrasă de Cioloş de la funcţia de ministru al Justiţiei. Fostul premier îl arată cu degetul pe şeful PSD Liviu Dragnea, care a declarat că nu are nimic contra Cristinei Guseth.

17 nov. 2015, 11:41
Adrian Năstase: „Parlamentarii au votat ca o CIREADĂ în cazul Guseth. Există blaturi care te umplu de ridicol…”

Premierul desemnat Dacian Cioloş îşi formează Cabinetul de tehnocraţi. După ce duminică l-a retras pe Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, la câteva ore de la nominalizare, marţi a făcut acelaşi lucru şi cu propunerea de la Ministerul Justiţiei, Cristina Guseth

Adrian Năstase a urmărit evenimentele politice din ultimele zile şi a tras câteva concluzii: „Cioloş a ieşit vine din testul Guseth”, „ALDE a realizat că propunerea Guseth este penibilă, dar a votat ca o cireadă”, iar legat de Liviu Dragnea care a susţinut candidatura lui Guseth – „există blaturi care te umplu de ridicol”.

Dacian Ciolos a dovedit că cei din stradă – care cereau alegeri anticipate, si, implicit, schimbarea actualului parlament – aveau dreptate. Premierul desemnat a iesit bine din testul Guseth; a anuntat pe FB, la miezul noptii, imediat după audiere, că retrage candidatura de la justitie. Parlamentarii, in schimb, au confirmat că sunt o masă de manevră, incapabili să respecte mandatul primit de la cetăteni. Ei s-au pus intr-o situatie jenantă – cu exceptia reprezentantei ALDE din Comisia juridică.  Desi au realizat că propunerea Guseth este penibilă, după o pauză de consultări, ei au votat ca o cireadă. Sigur, in această chestiune, rolul liderilor politici, ai PSD, PNL si UNPR a fost determinant. L-am ascultat pe Liviu Dragnea spunând că nu are nimic impotriva acestei candidaturi?! Există blaturi care te umplu de ridicol…

PS Cu un astfel de parlament, sigur că păstrarea prevederilor din Constitutie, referitoare la imunitate, nu are niciun rost„, a scris Adrian Năstase pe blog.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, după retragerea Cristinei Guseth: „Cioloş arată că e un om responsabil”