Adrian Năstase nu exclude REVENIREA în politică. „Ion Iliescu s-a întors la 60 şi ceva de ani” VIDEO

Fostul prim ministru Adrian Năstase, invitat la Congresul PSD în calitate de fost preşedinte al partidului, a explicat că nu a luat cuvântul în faţa foştilor colegi deoarece nu a dorit ca acest lucru să fie privit ca o "implicare excesivă" în partid, în condiţiile în care eliberarea condiţionată îi impune anumite constrângeri. Năstase a admis, totuşi, că nu exclude o posibilă revenire în politică.

19 apr. 2013, 18:32
Adrian Năstase nu exclude REVENIREA în politică. „Ion Iliescu s-a întors la 60 şi ceva de ani” VIDEO

M-a bucurat să simt căldura şi energia pozitivă din sală la Congresul PSD. Mi-a făcut foarte bine să fiu aici. Congresul PSD a fost, cum bine a zis Gabriela Firea, un Oscar al politicii româneşti, a declarat Adrian Năstase la finalul primei zile de Congres PSD.

Adrian Năstase a declarat că prima zi a Congresului PSD a fost „un exerciţiu politic util”, dincolo de emoţiile pe care i le-a provocat primirea făcută de foştii colegi de partid, şi a lăsat de înţeles că se gândeşte ca în viitor să revină pe scena politică din România.

Punctul meu de vedere în legătură cu condamnarea a fost critic, dar nu pot să nu respect sentinţa şi constrângerile date de instanţă. În acest moment eu nu pot să fiu membru de partid, nu am dreptul să fiu ales într-o funcţie politică sau de stat şi nu am dreptul să votez. Dar peste doi ani sau trei ani vom vedea. Ion Iliescu a revenit în politică la 60 şio ceva de ani în 1989. Deocamdată trebuie să găsesc un sens perioadei care urmează şi mă voi concentra pe proiecte neguvernamentale„, a spus Adrian Năstase.

CITEŞTE ŞI: ÎNTOARCEREA lui Năstase. Fostul premier, la Congresul PSD: Am emoţii VIDEO

Fost preşedinte al PSD, Adrian Năstase a participat în calitate de invitat la Congresul de la Sala Palatului. El nu mai face parte din partid după ce a fost condamnat în dosarul Trofeul Calităţii. Condamnat la doi ani de închisoare cu executare, fostul premier a fost eliberat condiţionat în luna martie, după opt luni de detenţie.

CITEŞTE ŞI: CONGRES PSD. Năstase şi Iliescu, APLAUDAŢI. Iliescu: Năstase a jucat rolul său în această perioadă