Adrian Năstase şi fiul său şi-au lăsat barbă în semn de protest VIDEO

Adrian Năstase a apărut luni în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu o nouă înfăţişare. Năstase şi-a lăsat barbă în semn de protest. Fiul său Andrei poartă şi el barbă în semn de solidaritate cu tatăl său.

03 feb. 2014, 10:48
Adrian Năstase şi fiul său şi-au lăsat barbă în semn de protest VIDEO

Adrian Năstase a venit la tribunal pentru că magistraţii au programat pentru luni judecarea contopirii pedepselor primite de fostul premier şi un eventual spor de pedeapsă pe care l-ar putea primi. Procesul s-a amânat, dar Năstase şi fiul său au şocat prin noua înfăţişare. Ambii poartă barbă. Fostul premier în semn de protest, iar fiul său cel mare în semn de solidaritate cu tatăl lui.

Este un semn de solidaritate al meu cu tata„, a declarat Andrei Năstase.

Dana Năstase nu a venit la Tribunal pentru că nu vrea să-şi vadă soţul în sala de judecată din nou. Soţia fostului premier îl vizitează aproape săptămânal la penitenciar, însoţită de cei doi fii.

Adrian Năstase va fi adus din nou la tribunal pe 3 martie. Atunci vor decide judecătorii ce spor de pedeapsă îi vor da fostului premier.

Cererea lui Năstase a fost depusă marţi, 21 ianuarie. Pe lângă contopirea pedepselor, Adrian Năstase ar putea primi un spor de pedeapsă dacă judecătorul va considera necesar, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Gigi Becali, potrivit Agerpres.

În prezent, Adrian Năstase se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce, pe 6 ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Prin contopirea celor două pedepse şi dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiţionată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.