Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoare ai Craiovei. Li s-a retras titlul

Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoarea ai Craiovei, fapt hotărât în urma unei ședințe a consiliului local.

30 sept. 2021, 16:29
Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoare ai Craiovei. Li s-a retras titlul

Adrian Năstase și Miron Mitrea nu mai sunt cetățeni de onoare ai Craiovei, situație hotărâtă în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local.

Autoritățile au hotărât retragerea titlului “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, pentru cei doi lideri politici.

„Având în vedere raportul nr.246/2021, iniţiat de consilierii municipali, Drăgoescu Cezar Mihail, Borțoi Manuel, Teodorescu Cosmin Nicu, Cârceag Eduard Alexandru și Săuleanu Lucian Bernd, raportul nr.167663/2021 al Serviciului Imagine și raportul de avizare nr.167762/2021 al Direcţiei Juridice, Asistenţă de Specialitate şi Contencios Administrativ prin care se propune retragerea titlului “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, pentru dl. Adrian Năstase și dl.Miron Tudor Mitrea; Potrivit Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.292/2010 privind aprobarea Regulamentului cadru pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Craiova și art.96 alin.3 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Local al Municipiului Craiova aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.493/2009;

În conformitate cu prevederile art.129 alin.13, art.139 alin.1, art.154 alin.1 şi art.196 alin.1 lit.a din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;

HOTĂRĂŞTE:

Art.1. Se retrage titlul „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, pentru dl. Adrian Năstase.

Art.2. Se retrage titlul „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Craiova, pentru dl. Miron Tudor Mitrea.

Art.3. Pe data prezentei hotărâri, îşi încetează efectele Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.172/13.07.2001 și nr.132/12.10.2004.

Art.4. Primarul Municipiului Craiova, prin aparatul de specialitate: Serviciul Administraţie Publică Locală şi Serviciul Imagine vor aduce aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea Consiliului Local.

Adrian Năstase: „Iohannis ori îl execută scurt pe Cîţu, ori îşi pierde bruma de credibilitate pe care o mai are”

Adrian Năstase

intervine de pe marginea blogului său în ultimele scandaluri politice dâmboviţene. „Cu ceva timp in urmă, Iohannis declara: “m-am săturat de atâția penali și infractori în vârful politicii românești”. Pentru afirmatia asta, a fost amendat de CNCD. Curtea de Apel Bucuresti l-a iertat de amendă. A considerat că e vorba de un fel de alintare politică.

Acum, faptele de tinetete ale premierului, sanctionate in SUA printr-o condamnare definitivă, pun in discutie perenitatea strigătului de luptă al lui Iohannis si, partial, al coalitiei de guvernare. Ce se va intâmpla cu referendumul propus? Va mai fi revizuită, in acest sens, Constitutia?

Marele proiect de reformă morală si juridică al Dreptei pare că se indoaie. Tema „penalilor” – strigătul de luptă electorală – a fost distrusă printr-un banal incident de circulatie in SUA din perioada cand PSD prelua guvernarea in România”, a scris fostul premier Adrian Năstase, pe blog.

Moțiunea lui Florin Cîțu pentru un nou mandat la șefia PNL. „Era nevoie de mai mult liberalism în PNL. Această candidatură e despre viitorul României”

„Interesantă evolutia din dezbaterea publică pe acest subiect. La inceput, părea că este o contraventie, ceva similar cu a trage fetele de codite, la scoală. Sau a pune piedică unui coleg (de fapt si acum s-ar putea ca un coleg să fi incercat să pună o piedică!).

Ba, mai mult (folosesc o formulă pe care am invătat-o de la televizor), am inteles că trebuie să comparăm competenta, abnegatia, profesionalismul actual cu greselile tineretii, să fim toleranti si să mergem mai departe. Fireste, această concluzie este valabilă doar pentru greselile reprezentantilor Dreptei politice.

Florin Cîţu, desfiinţat de un apropiat al lui Dacian Cioloş. „CV-ul lui pute. Arogant, țâfnos și amnezic când e în dificultate, domnul Cîțu nu ar fi avut ce să caute în poziția în care este”

In astfel de situatii, acestia capătă un fel de indulgente pentru păcatele comise. Cine le acordă? In functie de situatie, eminente din tară sau din afară.

Iohannis are insă, acum, o mare problemă. Ori il execută scurt pe Citu, retrăgându-i decoratia de premier, ori isi pierde si bruma de credibilitate pe care o mai are”, a continuat Năstase.