Adrian Năstase, soluţii pentru criza politică din PSD

Adrian Năstase scrie pe blog despre criza politică pe care o traversează politica românească şi propune câteva soluţii pentru ca PSD să nu se fragmenteze de tot.

02 sept. 2019, 08:47
Adrian Năstase, soluţii pentru criza politică din PSD

„Sesiunea parlamentară, care se deschide astăzi, va muta, in mod substantial, atentia mass media – si deci ale opiniei publice – de la temele obsesive ale vacantei la subiecte politice. Inclusiv la cele externe, in măsura in care Brexitul poate genera efecte negative pentru românii plecati in Marea Britanie.

Parlamentul, cu geometria sa variabilă, va da răspunsuri privind stabilitatea guvernamentală dar si in legătură cu derapajele institutionale care au permis abuzuri si crime de genul Caracal.

Pentru PSD, sabia motiunii de cenzură a devenit periculoasă. Solutia, in opinia mea – părăsirea politicii ezitărilor, a nehotărârii. Sunt necesare decizii chirurgicale, adoptarea unor politici clare,  numirea unor oameni competenti in posturi importante, la partid si la guvern. In felul acesta, PSD poate redeveni un „magnet” care să atragă  „fragmente” dizidente, grupuri care si-au anuntat candidati „independenti”, etc”, a scris Adrian Năstase pe blog.