Adrian Păduraru, la 31 de ani de la celebrul film „Declaraţie de dragoste” FOTO

La 31 de ani de când a jucat în rolul lui Alexandru din „Declaraţie de dragoste", Adrian Păduraru revine pe micile ecrane cu un nou rol. Este vorba de cel din serialul „Valea mută", care va debuta pe 23 octombrie.

19 oct. 2016, 19:51

În urmă cu peste 30 de ani, Adrian Păduraru (56 de ani) făcea ravagii printre admiratoarele care făceau coadă la casele de bilete să-l vadă cum se săruta cu Ioana, personajul interpretat de Teodora Mareş din „Declaraţie de dragoste”.

La acea vreme, avea 25 de ani, debutase de doi ani în lumea filmului iar rolul din „Declarație de dragoste” a fost cel care i-a adus celebritatea. Anii au trecut şi pe Adrian Păduraru l-am mai reîntâlnit în alte câteva filme, cel mai important fiind „Extemporal la dirigenţie”, în 1987.

După Revoluţie, actorul a mai apărut în serialele „Clanul Sprânceană” (Antena 1) şi „Vocea Inimii” (Kanal D).

Anul acesta, Păduraru a fost distribuit într-o nouă o producţie. Este vorba de serialul de patru episoade „Valea mută”, produs şi difuzat din 23 octombrie. Vizibil îmbătrânit, actorul joacă în acest serial rolul lui Radu Diaconu, tatăl lui Horia, puștiul din rolul principal interpretat de Vlad Bălan. Păduraru a trecut de la rolurile de june prim şi de cuceritor la cele de bărbat cu familie şi tată cu responsabilităţi, scrie click.ro.

Adrian s-a născut pe 17 aprilie 1960, la Iași. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în anul 1984. Debutul teatral a avut loc pe scena Teatrului Mic din București, în piesa „Diavolul și bunul Dumnezeu” de J. P. Sartre, în regia lui Silviu Purcărete, iar la Iași, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, în piesa „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind.

Citeşte şi Cum arată acum actriţa din filmul „Declaraţie de dragoste”. O mai ţineţi minte pe Ioana?