Adrian Rus, pedepsit în Ungaria. A fost trimis la echipa a doua a lui Vidi după ce a ales să joace pentru România

Adrian Rus a fost transferat in aceasta vara la Vidi, fundasul central fiind dorit in nationala mare a Ungariei.

21 aug. 2019, 20:00
Adrian Rus, pedepsit în Ungaria. A fost trimis la echipa a doua a lui Vidi după ce a ales să joace pentru România

Adrian Rus a jucat pentru Romania U21, inclusiv la Euro 2019, dar îndeplineşte condiţiile FIFA pentru a juca pentru naţionala mare a Ungariei. Fundaşul de la Vidi n-a jucat inca pentru echipa mare a Romaniei, iar in momentul in care a jucat la „tineret” detinea cetatenia maghiara, motive pentru care este elgibil si pentru nationala Ungariei.

Adrian Rus, transfer oficial la MOL Vidi FC în Ungaria

Cosmin Contra il are si el in planurile sale si l-a inclus in lotul preliminar pentru dubla cu Spania si Malta. Numai ca lui Adrian Rus i s-a transmis ca ar fi bine sa refuze Romania. Dupa ce a transmis ca isi doreste sa joace pentru „tricolori”, sefii lui Vidi l-au trimis la echipa a doua!

„Adrian Rus a jucat doua meciuri titular, cand a primit convocarea a fost trimis la echipa a doua. E o situatie mai delicata, el e curtat si de nationala Ungariei. Am vorbit cu el. E linistit, a avut o discutie acolo, s-a pus presiune pe el inainte sa trimit eu convocarea. I-au zis: noi avem nevoie de tine, bla, bla, bla… Baiatul le-a transmis ca vrea sa ramana cu nationala Romaniei, ca a trait niste momente la nationala U21, i-a cantat imnul Romaniei. Din momentul in care i-am dat convocarea, clubul a avut reactia pe care a avut-o si l-a trimis la echipa a doua. Il chem, mi-a placut foarte mult. Are niste calitati foarte bune”, a spus Cosmin Contra.

Adrian Rus a jucat in ultimul an la Sepsi. Fundasul de 23 de ani a crescut in Ungaria, unde a trecut pe la trei cluburi inainte sa fie imprumutat de Academia Puskas la Sepsi. In aceasta vara, Vidi l-a cumparat de la Academia Puskas cu 700.000 de euro.