Adrian Severin: Curând se va consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine

Publicat: Luni, 14 Noiembrie 2016 10:32 // Actualizat: Luni, 14 Noiembrie 2016 10:35 // Sursa: romaniatv.net

Fostul europarlamentar Adrian Severin s-a prezenzat, luni, la Curtea Supremă, unde se judecă ultimul termen din dosarul în care acesta a contestat condamnarea sa, în 23 februarie, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Foto: România TV

Fostul europarlamentar Adrian Severin a ajuns, luni, în jurul orei 10.00, la ICCJ.

Înainte de începerea judecării dosarului său, Adrian Severin a postat pe Facebook un mesaj video în care spune că peste puţine zile va încheia 25 de ani de luptă, în care a intrat singur, „fără a face parte din vreo grupare, reţea, conspiraţie sau clan oligarhic”, şi tot aşa o va încheia.

Fostul europarlamentar mai spune că nu îi este frică de cruce şi că le poate acorda iertare "călăilor în robă”. "Curând se va consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, fără a mi se îngădui o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce, suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României, iar părticica aceasta de istorie ei vor să o întineze”, susţine Adrian Severin.

Adrian Severin mai spune că pe el istoria îl va absolvi şi că va veni vremea în care adevăratele fapte vor fi cunoscute tuturor.

"Lucrul cel mai trist este că în urmă las o ruină, o Românie lipsită de putere, dezbinată, anomică şi condusă de străini, cu un popor sufocat de frică, ură şi neputinţă. Aceasta într-o lume care adânceşte zilnic războiul împotriva tuturor. Ceea ce vă rog este să nu vă lăsaţi intimidaţi, să nu cădeţi sub povara statului colonial. Învins nu este cel pus la pământ, ci acela care nu mai vrea să se ridice. Oricât de lungă ar fi noaptea, ziua îi va urma”, a mai precizat fostul europarlamentar.

Adrian Severin a solicitat instanţei audierea mai multor martori, în susţinerea apelului formulat după decizia prin care a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011 ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cei doi pretindeau că o susţin. Judecătorii i-au respins cererea de audiere a jurnaliştilor englezi care i-au promis bani pentru depunerea unor amendamente, a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului şef al SRI George Maior.

Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 11 septembrie 2013, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar în 23 februarie 2016 a fost condamnat, de instanţa de fond, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată de Adrian Severin şi de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va pronunţa o decizie definitivă în această cauză.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H