Adrian Severin şi-a retras cererea de eliberare condiţionată la două luni după ce a formulat-o

Publicat: Miercuri, 22 Martie 2017 13:08 // Actualizat: Miercuri, 22 Martie 2017 13:08 // Sursa: romaniatv.net

Fostului europarlamentar Adrian Severin şi-a retras cererea de eliberare condiţionată la două luni după ce a formulat-o, instanţa obligându-l să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare. Adrian Severin a formulat cererea după ce a executat patru luni din pedeapsa de patru ani primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă, el având însă dreptul la o astfel de solicitare după ce avea o treime din pedeapsă executată, respectiv un an şi patru luni.

Cererea lui Adrian Severin trebuia să fie luată în discuţie marţi de Judecătoria Sectorului 5, însă judecata nu a mai avut loc întrucât fostul europarlamentar a anunţat că îşi retrage solicitarea, potrivit news.ro.

"Ia act de retragerea cererii de liberare condiţionată. Obligă condamnatul la 200 de lei cheltuieli judiciare către stat", se arată în decizia instanţei, care poate fi contestată în trei zile.

Adrian Severin a formulat cererea de liberare condiţionată la Judecătoria Sectorului 5 în 17 ianuarie, iar la primul termen de judecată, din 21 februarie, instanţa a amânat cauza pe motiv că Severin nu avea avocat.

La următorul termen, din 7 martie, Adrian Severin nu a fost adus din penitenciar la instanţă, iar judecătorul a constatat că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât nu a fost citat la penitenciarul în care este în prezent încarcerat, stabilind următorul termen pentru marţi 21 martie.

Adrian Severin cere liberarea condiţionată, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal şi are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. De la data condamnării şi până în 21 martie, Adrian Severin a executat 125 zile de detenţie din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ŢSunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H