Adrian Streinu Cercel, ANUNŢ ŞOCANT! Câţi copii sunt internaţi în secţia TERAPIE INTENSIVĂ la „Matei Balş”

Adrian Streinu Cercel a declarat, la emisiunea "Marius Tucă Show", că marea majoritate a copiilor fac forme ușoare de boală și de multe ori nici nu este nevoia unui tratament în spital. Totuşi, în acet moment, 21 de copii sunt internaţi la ATI!

09 sept. 2020, 04:54
Adrian Streinu Cercel, ANUNŢ ŞOCANT! Câţi copii sunt internaţi în secţia TERAPIE INTENSIVĂ la „Matei Balş”

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a declarat în urmă cu o săptămână că pentru copii noul coronavirus nu reprezintă un pericol.

„Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală, iar nevoia de a fi tratat în spital pentru un copil şcolar este extrem de redusă, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contractează boala şi este un studiu în acest sens desfăşurat în Marea Britanie”, a susţinut Alexandru Rafila, la Digi 24.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: „Pandemia se termină în 2023, toate spitalele din România vor deveni Covid”

Situația nu stă mereu așa, dovadă și declarația făcută, marți seară, de managerul Institutului „Matei-Balș” din București, Adrian Streinu Cercel, care a declarat că 21 de copii sunt internați în prezent în secția ATI a spitalului pe care îl conduce.

„Sunt 21 de copii internaţi. Da, sunt diferite (n.r. – protocoalele de tratament pentru copii şi adulşi)! Variază în funcţie de greutatea pacientului”, a declarat Adrian Streinu Cercel.