Adrian Streinu-Cercel, despre spitalul care a început vaccinarea COVID ”la liber”: Există un protocol foarte bine pus la punct, trebuie citit”

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține, în contextul spitalul din Găești care a început vaccinarea populației, că există un protocol foarte bine pus la punct și foarte amănunțit în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID.

05 ian. 2021, 21:19
Adrian Streinu-Cercel, despre spitalul care a început vaccinarea COVID ”la liber”: Există un protocol foarte bine pus la punct, trebuie citit”

Adrian Streinu-Cercel susține că la Institutul Matei Balș din Capitală dozele de vaccin au venit ca la carte, la rece, și nu cum s-a întâmplat în cazul spitalul din Slobozia. Reamintim că la Spitalul Județean din Slobozia dozele de vaccin au ajuns în cutii de pizza.

Citește și: Vaccinul COVID a ajuns în cutii de pizza la Spitalul Slobozia. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

”Mi-e greu să spun acest lucru pentru că nu cunosc detalii despre transport. Noi am primit totul bine, la rece, ca la carte. Cred că ar trebui ca cineva să explice acest lucru. Noi la institut facem serii de câte cinci, dacă nu avem cinci persoane nu deschidem flaconul. La noi sunt deja înscriși peste 1.500 de persoane să fie vaccinate. Există un protocol foarte bine pus la punct și foarte amănunțit. Trebuie să îl și citești și să îl și aplici” , a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel susține că nu a avut nicio reacție adversă în urma administrării primei doze de vaccin împotriva COVID.

”M-am vaccinat pe 28, în prima tură. Nu mi-a crescut nimic, nu mi-a căzut nimic, mă simt foarte bine. Nu am avut nicio reacție” , a declarat medicul de la ”Matei Balș”.

Campania de vaccinare COVID a debutat și în județul Ialomița, primul medic vaccinat fiind directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Vaccinul a fost distribuit în cutii de pizza, conform independetaonline.ro.

Adrian Streinu-Cercel, despre situația de la spitalul din Slobozia

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a declarat că nu a auzit despre situația din Slobozia. Conform acestuia, cutiile în care sunt livrate dozele sunt asemănătoare unei cutii de pizza.

„Nu stiu de aceasta situatie. Cutiile care sunt livrate de producator sunt asemanatoare unei cutii de pizza, intr-adevar, dar contin cele 195 de flacoane. Este doar o intamplare sa semene foarte mult cu o cutie de pizza, asa sunt ele livrate. Un pachet contine 5 astfel de cutii, ceea ce inseamna aproximativ 5.000 de doze”.