Adrian Ţuţuianu, despre pensionările din MApN: Din armata României au plecat peste 1200 de persoane. Peste 850 erau la termen

Plafonarea pensiilor speciale a grăbit ieşirea la vatră a numeroşi ofiţeri din structurile militare. Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a anunţat care este cifra reală a celor din MApN care se pensionează de teama mutărilor Guvernului.

03 aug. 2017, 18:59
Adrian Ţuţuianu, despre pensionările din MApN: Din armata României au plecat peste 1200 de persoane. Peste 850 erau la termen

„Toate categoriile de pensii speciale vor fi abordate. La Ministerul Apărării există tentaţia unor angajaţi să iasă din sistem. Pensia e mai mare ca salariul în plată. Din datele pe care le am, din armata României au plecat peste 1200 de persoane. Peste 850 erau la termen.

Au trecut în rezervă mai mulţi general, colonei sau locotenenţi-colonei. Putem înlocui aceste plecări ca armata să îşi îndeplinească toate misiunile. Au fost discuţii la nivel de experţi pentru a se scoate un act normativ cât mai bun”, a spus Ţuţuianu la România TV.

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern în care ar fi trebuit să se discute despre pensiile militarilor şi plafonarea indemnizaţiilor a fost AMÂNATĂ

Actul normativ prin care se modifică modalitatea de calcul a pensiilor pentru angajaţii Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale ar fi trebuit discutat în şedinţa de Guvern de joi, fiind posibilă de asemenea şi luarea în discuţie a Legii vaccinării şi a plafonării indemnizaţiilor de creştere a copilului.

„Legea cu pensiile speciale – OUG nu determină o renunțare la pensiile de serviciu sau interdicția cumulării pensiei anticipate cu salariul. Singurii care pierd sunt cei din sistemul militar, restul pensionarilor speciali stau bine mersi cu ”pensiile lor nesimtite”. Curat ”servesc patria”!”, a scris pe Facebook, Gelu Duminică, reprentant în Consiliul Economic şi Social.