Adrian Vasilescu, BNR: "Criza în România nu s-a încheiat. Începe o fază de tranziţie"

Publicat: Miercuri, 23 Noiembrie 2016 10:38 // Actualizat: Miercuri, 23 Noiembrie 2016 10:38 // Sursa: romaniatv.net

Criza demarată „cu o recesiune” în 2008-2009 nu s-a încheiat nici astăzi, chiar dacă economia românească „goneşte cu cea mai mare viteză din Europa”, România fiind încă în tranziţie, a declarat miercuri Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR.

Foto: www.business24.ro

„Criza nu cred că s-a încheiat. Faza de declin economic s-a încheiat, dar pentru noi nu începe o fază de avânt, ci una de tranziţie. Aşa e România, condamnată să fie mereu în tranziţie", a afirmat Adrian Vasilescu, în deschiderea unei conferinţe pe tema împlinirii a 10 ani de la integrarea României în UE.

„Criza a început cu o recesiune în 2009, apoi am revenit la o creştere economică. România a fost pe locul 6 în UE în 2011-2012, acum am ajuns pe primul loc la viteza de creştere economică. Gonim cu cea mai mare viteză din Europa, dar baza pe care ne sprijinim nu mai e atât de solidă", a mai spus oficialul BNR.

Potrivit Mediafax, el a arătat că România, deşi este prima ţară din UE la creşterea economică şi a şaptea economie ca mărime din Uniune, ocupă penultimul loc la paritatea puterii de cumpărare.

Citeşte şi: Oficial BNR: România este mai aproape fie de o ajustare controlată, fie de o recesiune

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adrian vasilescu BNR guvernator BNR
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H